PLANIRANJE ZRAČNOG PRIJEVOZA (TISAK U BOJI), grupa autoraPLANIRANJE ZRAČNOG PRIJEVOZA (TISAK U BOJI), grupa autora
Oznaka: W-0641

PLANIRANJE ZRAČNOG PRIJEVOZA (TISAK U BOJI), grupa autora

220,00 kn
Nakladnik: Redak


Sažetak:

Udžbenik „Planiranje zračnog prijevoza“ sustavno obrađuje osam sadržajnih cjelina. Prvi dio sadrži analizu i ocjenu razvoja zračnog prometa u svijetu s trendovima promjena koji su okvir za odabir optimalnog poslovnog modela zračnog prijevoznika. Drugo poglavlje uključuje detaljnu razradu ključnih pokazatelja uspješnosti zračnih prijevoznika. Sljedeće poglavlje s detaljnim prikazom pokazatelja produktivnosti zrakoplovne kompanije prirodno se nastavlja na prethodnu sadržajnu cjelinu opisujući i suvremene modele ukupne produktivnosti. Ključne sadržajne cjeline u četvrtom i petom poglavlju fokusirane su na planiranje i strategiju zrakoplovne kompanije, a posebno su izdvojeni temeljni procesi planiranja koji se odnose na flotu zrakoplova, red letenja, planiranje posada zrakoplova i optimalne potrošnje goriva. Da bi prikaz komponenata planiranih sadržaja u zračnom prijevozu bio kompletiran, obrađena su i poglavlja o sustavima za upravljanje prihodima, modelima profitabilnosti ruta te na kraju i prigodnim prognozama razvoja zračnog prijevoza u svijetu, Europi i u Hrvatskoj Svako poglavlje završava s primjerima iz prakse, koji zaokružuju cjelovitost opisanih poslovnih procesa i aktivnosti.

Bilješka o autorima:

Mirko Tatalović rođen je 1950. godine u Drežnici, Ogulin, Hrvatska. Na Prometnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1974. godine., a na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1975. godine. Poslijediplomski studij pohađa na Fakultetu za pomorstvo i saobraćaj u Rijeci, gdje magistrira 1989. godine. Doktorsku disertaciju pod naslovom „Prometno-tehnološki čimbenici optimalizacije produktivnosti zrakoplovne tvrtke“ obranio je 2004. godine na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu.

Ivan Mišetić je rođen 1961. u Pločama. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i diplomirao je 1983. godine. Magistrirao je s temom Marketing putničkih agencija, a doktorirao s disertacijom Upravljanje marketingom zrakoplovnih tvrtki.

Jasmin Bajić, dipl. oec., rođen je 1959. godine u Tesliću, u Bosni i Hercegovini. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu diplomirao je 1983. godine. Trenutačno je doktorand na doktorskom studiju poslovne ekonomije Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Navedeni su autori knjige „Menadžment zrakoplovne kompanije“ u nakladi Mate d.o.o. iz 2012. godine.

Ključne riječi: Zračni prijevoz, zrakoplovna kompanija, planiranje, strategija, pokazatelji uspješnosti, produktivnost, profitabilnost.

Naslov: Planiranje zračnog prijevoza (tisak u boji)
Autori: Mirko Tatalović, Ivan Mišetić, Jasmin Bajić
Broj stranica: 362
Nakladnik: Fakultet prometnih znanosti Zagreb
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-243-087-5
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.