VENERINA MUHOLOVKA, Gordana MajdakVENERINA MUHOLOVKA, Gordana Majdak
Oznaka: W-0445

VENERINA MUHOLOVKA, Gordana Majdak

98,00 kn
Nakladnik: Redak


Sažetak:


"Prvijenac Gordane Majdak, intrigantnog naslova „Venerina muholovka“ počinje kao lagana erotska priča namijenjena čitatelju u nekom dokonom poslijepodnevu. Jednostavne kompozicije, pisana u prvom licu, prati doživljaje ekonomistice Ree, žene na pragu četrdesete godine života, od vremena njezinog emocionalnog kraha i poslovnog uspona.

Rea je slična biljci mesožderki koju uzgaja njezin šef. Željna muškog mesa i gotovo animalnog seksualnog apetita, čini se da će postati lak plijen uredskih spletki i vlastitog nagona. Kao biljka mesožderka, Rea osjeća nekontroliranu glad za dodirom i mirisom muškarca, ona ga želi kušati, sažvakati i ispljunuti kao nešto što je zadovoljilo trenutni nagon i što se ležerno može odbaciti.

Međutim, našavši se u svijetu kapitala, intriga i prijevara, Rea sazrijeva i otkriva nove ljudske vrijednosti; poštenje, iskrenost, lojalnost i britku kritičnost kojom oslikava blistavu bijedu dijela poslovnog svijeta.

Rea potvrđuje da se potrebe muškaraca i žena po svojoj prirodi ne razlikuju, da su one po svom životnom tkivu iste, samo se na potrebe žena nataložio debeli sloj povijesno uvjetovanih društvenih normi koje ona skida, veo po veo, ne gubeći pri tome svoju ženstvenost.

„Venerina muholovka“ nije roman koji mijenja svijet, ali je svakako roman koji otvoreno ruši neke stereotipe koji su ženama dodijelili strogo omeđene društvene i obiteljske uloge. I ono dokono poslijepodne u kojem smo posegnuli za ovom pričom, bit će ispunjeno."

- Marija Juračić, prof.

Link: http://blueperlaa.webs.com/
E-mail: Gordana Majdak

Naslov: Venerina muholovka
Autorica: Gordana Majdak
Broj stranica: 254
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-262-5 
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000
Maja
Srijeda, 10 Kolovoz 2016
Venerinu muholovku“ roman Gordane Majdak dotaknuo me na jedan poseban suptilan način.Sadržaj neću prepričavati.... Pisan jasno i pitko ugodno je štivo koje tek naoko ostavlja dojam ljubavnog romana bez dubljeg značenja. Kad čitatelj uđe u svijet Ree, njen um, način razmišljanja, njenu maštu i stvarnost koje se isprepliću na jedan poseban filigranski način, onda se nađemo licem u lice sa promišljanjima jedne osviještene, obrazovane mlade žene, svjesne svojeg izgleda i svojeg intelekta, svojih mogućnosti. Vjerujem da se svatko od onih koji su posegnuli za romanom tokom života našao na raskršću izbora gledanja naprijed ili unazad, odnosno obnavljati nešto proživljeno, nešto duboko što je svojevremeno puklo ili imati dovoljno hrabrosti pogledati u budućnost i prihvatiti izazov nečeg novog što tek treba otkriti. Spisateljica odnos Ree sa bivšim partnerom, te onim koji će to tek postati opisuje ženskom tankoćutnošću, fine erotike koja je lišena patetike, lažne i pritajene seksualnosti, jednim zdravim pogledom na emocije i bogat unutarnji svijet žene koja se ne libi posegnuti za onim što želi. Posebno me se dojmio drugi dio romana , odnosno opis odnosa Rea-Neven , te epilog romana gledan iz perspektive Artura, u kojem možemo vidjeti kako i jači spol, muškarac u punom smislu te riječi, ima svoje unutarnje strahove, demone, kako su i oni ranjivi i kako im je itekako potrebna nježnost, razumijevanje,prisnost, privrženost, odanost, predanost, predavanje i dakako ljubav voljene osobe.
Eva
Utorak, 03 Svi 2016
Britki erotski roman intrigantnih opisa koji tjeraju čitatelja da se lako uvuče u radnju punu nepredvidljivih preokreta, „protkan finim erotskim nabojem“ potpiruje maštu i razbuktava strasti. Roman kroz kojega se provlače autobiografski elementi dokazuju veliku hrabrost autorice. Međutim, imajući na umu da je doživljaj napisane riječi ogledalo, barem dijelom, čitatelja samog, može se iščitati optimistična poruka da sve nas na putu očekuju željno iščekivana sreća, zadovoljstvo i ispunjenje. Često puta ispričana, ali nikad izlizana, poanta romana koja odzvanja je da se za željeno uvijek treba boriti. \r\nEva Pugar\r\n
snježana
Ponedjeljak, 29 Veljača 2016
Mislima bih o ovoj knjizi mogla govoriti savršeno, puno i moćno ali pretvoriti misli u govor, a u potpunosti izraziti pridošle emocije stvarno nije lako. Ovo vam govorim zato što je to poveznica sa romanom Gordane Majdak; Venerina muholovka. Napisati roman, sljubiti se sa pisanom riječi, uspostaviti izravan kontakt sa stvaralačkom energijom, ukloniti ograničavajuća uvjerenja o životu, sebi i drugima te osloboditi prostor za ispunjenje, radost i napredak velika je hrabrost i moć. Poruka ovog romana je već izrečena da je ženama kao i muškarcima potrebna ta tjelesna ljubav bez zadrške, da se ona treba pokazati jer je to nešto potisnuto u sebi i društvu, ali ono vječno pitanje što je pisac htio reći iza tog pitanja uvijek je ostavljen prostor za maštu i vlastito kreiranje. Ja sam se naprosto uselila u roman i dugo iz njega iseljavala, proširila, potvrdila spoznaje, naučila da nije važno koliko ćemo puta u životu pogriješiti, nego je važno da pogreške ne ponavljamo i da si uvijek dopustimo krenuti iznova. Svatko može izabrati hoće li ostati u začaranom vrtlogu boli, zamjeranja, ljutnje i ogorčenosti ili će izbaciti iz sebe te negativnosti i nastaviti živjeti sretno. Zato okrenite se sebi, povežite se sa svojim tijelom te u miru osluhnite njegove istinske potrebe i otkrijte svoju pokretačku snagu. U nama, zapravo, postoje svi odgovori. To je moj doživljaj i osvrt na ovaj roman. Svatko od vas imat će svoj i ja vam želim da uživate u čitanju kao što sam i ja. Snježana Rep
Više komentara