SEZONKA, Gordana FrgačićSEZONKA, Gordana Frgačić
Oznaka: W-0547

SEZONKA, Gordana Frgačić

129,00 kn
Nakladnik: Redak


Sažetak:


Kad joj se život kakav je poznavala i u kojem se tako dugo osjećala sigurnom raspao pred očima, Maja počinje gubiti tlo pod nogama. No unatoč teškim životnim okolnostima odlučuje uzeti stvar u svoje ruke i napokon preuzeti svoj dio odgovornosti u braku. Uvjerena da je o životu naučila sve što je bilo potrebno i da ju je obiteljska tragedija očvrsnula te da je ništa više ne može iznenaditi, počinje ostatak svog života graditi na krhotinama kako bi osigurala egzistenciju svojoj obitelji. Dugo izbivanje s tržišta rada i gotovo nikakve kvalifikacije nisu joj pružale veliki izbor i sezonski posao na obali koji je dobila zahvaljujući svojoj prijateljici činio se kao dobro privremeno rješenje. Sigurna u svoje vrijednosti i načela s kojima je odrastala, njegovala je pomalo romantičnu sliku o životu i ništa je nije moglo pripremiti na ono što dolazi i s čime će se morati suočiti. Događaji koji su uslijedili natjerali su je da preispita odnose na kojima se temeljio njezin život, a najviše prijateljski odnos s Katom i supružnički odnos s obožavanim Zlatanom. U kasnim tridesetima počinje shvaćati da ne poznaje dovoljno sebe ni ljude koji je okružuju, što će je ubrzo dovesti u nezamislivu životnu situaciju. Maja je lik koji će čitatelji ili voljeti ili prezirati, no većinu će natjerati da si i sami postave presudna životna pitanja. Koliko zapravo poznajete sami sebe? Možete li sa sigurnošću reći kako biste postupili u dvojbenoj životnoj situaciji? Jeste li iskreni prema sebi? I ono najvažnije – znate li opraštati sebi i drugima?

Bilješka o autorici:

Gordana Frgačić rođena je 1972. god. u Varaždinu. Nakon završene osnovne škole ubrzo seli u Zagreb radi nastavka školovanja. Godine 1997. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završava studij njemačkog jezika i književnost i poljskog jezika i književnosti.

Još za vrijeme studija počinje raditi kao profesorica njemačkog jezika, no vrlo brzo nastavlja karijeru u korporativnom svijetu međunarodnih tvrtki kao menadžerica za ljudske resurse. Svoja iskustva iz korporativnog svijeta pretočila je u dvije knjige: „Zašto smo manje plaćene“ objavljena je 2012. godine u izdanju nakladničke kuće V.B.Z., a „Kako dobiti posao“ objavio je isti nakladnik 2014. godine. Objavljuje i poeziju na društvenim mrežama, a „Sezonka“ je njen prvi roman.

Autoricu možete pratiti i kontaktirati preko društvenih mreža Facebook, LinkedIn i Instagram

E-mail: Gordana Frgačić

Naslov: SEZONKA
Autorica: Gordana Frgačić
Broj stranica: 264
Nakladnik: Vlastita naklada
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-592090-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000 kg
Manuela
Srijeda, 26 Listopad 2016
Sezonka je roman ispisan rukopisom Žene čija je profesija upravljanje ljudskim potencijalima i čiji je život ispunjen brojnim poznanstvima, životnim pričama, ljudskim odnosima i njihovim uspjesima i neuspjesima. Vrlo rafinirano je pretočila svoje bogato profesionalno iskustvo u priču o Maji, modernoj ženi u kojoj se sukobljavaju tradicija, ambicije, ljubav, stereotipi ...Roman koji propituje, nadahnjuje te potiče na rušenje stereotipa i pomicanje granica. Odlično vođena priča, lišena klišea, začinjena elementima tradicije, intrige, erotike, drame, etike ... Za roman prvijenac, vrlo visoko postavljeni standardi, što Sezonku svrstava među vrhunska ostvarenja prema svim kriterijima ove književne vrste.