PEHGRADSKE KRONIKE, Predrag DarabošPEHGRADSKE KRONIKE, Predrag Daraboš
Oznaka: W-0509

PEHGRADSKE KRONIKE, Predrag Daraboš

160,00 kn
Nakladnik: Redak


Sažetak:

Zbivanja u romanu smještena su u distopijski Pehgrad, grad u kojem sve ide naopako osim promašaja koji su česti i redoviti pa je svakodnevica stanovnika ispunjena nenadanim obratima, neugodnim iznenađenjima i nevjerojatnim pehom u svakom poduhvatu: od kuhanja jaja koja eksplodiraju u loncu do isušivanja močvare koje završava kolapsom gradske infrastrukture. Korumpirani politički establishment na čelu s gradonačelnikom Štoosom pridonosi denormalizaciji odnosa u javnom životu i tek nekoliko izrazitih individualaca spašavaju grad od unutarnjeg rasapa i vanjskih invazija koje su brojne i raznolike: najezde štakora, invazija klonova, opsade stranih trupa i druge opasnosti otklonjene su postignućima izvanredno obdarenih Pehgrađana uz potporu naroda koji se ujedinjuje u najkritičnijim trenutcima povijesti.

Pehgradske kronike sjajan su roman koji će zasigurno pobuditi znatiželju, a možda i kontroverze, opisom fiktivnoga grada čija atmosfera neodoljivo podsjeća na ovu našu, burlesknu i tragikomičnu. U prethodnom proznoj zbirci Kafe Bizar Daraboš je svojim oporim cinizmom već razbudio lokalne dežurne zloduhove; vjerujemo da će Pehgradska urnebesna satira imati učinak nacionalne bombe.


Bilješka o autoru:

Predrag Daraboš je varaždinski pisac i publicist. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Autor je osam proznih knjiga. Aktivan je kao predavač, novinar na radiju i kolumnist te objavljuje članke iz oblasti kulture, religije i filozofije u stručnim i popularnim časopisima. Voditelj je studija za masažu i jogu..


Ključne riječi: Pehgrad, kronike, satira, Daraboš, roman

Link: www.pikok.org
E-mail: Predrag Daraboš

Naslov: Pehgradske kronike
Autor: Predrag Daraboš
Broj stranica: 364
Nakladnik: Udruga za kreativni razvoj Forza Kundalini
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-58858-1-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.