NEMA SUNCA ZA SVE DOVOLJNO, Stanko PetrovićNEMA SUNCA ZA SVE DOVOLJNO, Stanko Petrović
Oznaka: WPRZ-150106

NEMA SUNCA ZA SVE DOVOLJNO, Stanko Petrović

60,00 kn
Nakladnik: Redak


Sažetak:

Kada rat stigne u miran život ljudi, onda pred njim nitko ne može zatvoriti vrata. Gospodar života i smrti, surov i nakazan pokušava ubiti sve ljudsko u čovjeku, hraniti se očajem, tugom, strahom, zariti kandže u duše, naslađivati se zlom koje širi nad svime što dotakne. Ne bira.

Patnja se spušta na Zemlju, obuzima sva bića i nitko nije pošteđen; ni ljudi, ni životinje.

Stanko Petrović, pisac zbirke pripovijedaka „Nema sunca za sve dovoljno“ osjetio je mračnu prazninu rata koja se ispunjava jadom, pogledao je u oči zla, slušao njegov suludi cerek. Bio je svjedokom ubijanja iz obijesti, iz sitne osobne koristi.

Ovim pripovijestima on govori o trpljenju onih koje je Stvoritelj stvarao za život, govori o borbi čovjeka da sačuva čovječnost, o nastojanju plemenite životinje da sačuva svoju vrstu.

Dvije pripovijesti ove zbirke, Miran i Garo svjedoče dirljivu priču o životinjama koje u svojoj prirodi nose više inteligencije, ljubavi i plemenitosti nego mnogi koji sebe nazivaju ljudima. Avanture kroz koje prolaze oslikavaju ružna lica rata koja se reflektiraju u porušenim selima, zgarištima, ubijenim ljudima, bombardiranju, zatiranju jednog naroda i njegovih vrednota.

Druge dvije pripovijesti Sigrid i Magdina sreća pričaju o ljudima u posebnim danima njihova života, onim danima koji u trenutku znaju preokrenuti sudbinu.

- Marija Juračić, prof.

Bilješka o autoru:

Stanko Petrović, dvanaesto dijete zagrebačke radničke obitelji, rođen je 05.10.1947. godine. Svoj je životni put posvetio prirodnim znanostima.

Nakon završene gimnazije studirao je, diplomirao i magistrirao na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu.

Ljubav prema umjetnosti, posebno glazbi, naslijedio je kao obiteljski znamen, pa se školovao i za zvanje koncertnog pjevača.

Poeziju i kratke priče piše od gimnazijskih dana i svoje radove objavljuje u raznim časopisima; Kaj, Marulić, Školske novine i drugim literarnim publikacijama.
Godine 2010. objavljuje zbirku pjesama „Zrnje na vjetru“ koja obuhvaća pjesme na kajkavskom dijalektu i standardnom jeziku, a 2013. objavljuje svoje pjesme u zajedničkoj zbirci petero ivanečkih pjesnika „Kolaž s Maznice“.

Ključne riječi: Ratne priče

Link: http://www.ocaravanje.com/
E-mail: Stanko Petrović

Naslov: Nema sunca za sve dovoljno
Autor: Stanko Petrović
Broj stranica: 104
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-189-5
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000 kg
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.