MJESEC IZNAD NILA, Mišo SučevićMJESEC IZNAD NILA, Mišo Sučević
Oznaka: WPRZ-140092

MJESEC IZNAD NILA, Mišo Sučević

104,00 kn
Nakladnik: Redak


Sažetak:

Menis, hiroviti sin faraonovog arhitekta, odlazi u zabačenu egipatsku provinciju kako bi pronašao mjesto pogodno za gradnju veličanstvenog hrama u čast Thotha, boga mudrosti. Na tom putovanju prati ga Afi, jedan od očevih slugu. No ono što je trebalo biti sasvim kratko putovanje pretvorit će se u najduže putovanje Menisovog života. Naime, u pustinji će ovu dvojicu napasti ubojice te će Menisa teško ozlijediti. Od sigurne smrti spasit će ga Starac - tajanstveni mudrac koji živi na brdu usred pustinje, a koji liječi i pomaže okolnim seljacima.

Starac će ga nakon fizičkog oporavka povesti "stazom bogova", odnosno u dramatičnu duhovnu preobrazbu koja neće biti nimalo laka. Osim toga Menis će upoznati mladu djevojku koja će se u njega silno zaljubiti i koja će u njemu uzburkati snažne osjećaje, a morat će se i nositi s neizvjesnom sudbinom svoga oca koji će u međuvremenu pasti u faraonovu nemilost...

Vrlina i strast, vjera i sumnja, ratni vihori i unutarnji mir - sve se to isprepleće u ovom romanu koji će vas nadahnuti i potaknuti na razmišljanje. Zanimljive radnje, i po mnogo čemu jedinstven u domaćoj književnosti (duhovno-povijesni roman vremenski smješten u doba starog Egipta, oko 1500 g. pr. Kr.), „Mjesec iznad Nila“ nam pripovijeda o uvijek aktualnoj težnji čovjeka da se upusti u potragu za svojom pravom prirodom. U ovom djelu bogovi i božansko tako su blizu ljudima, tik iza prividno nesavršene pojavnosti svakodnevnog života.

Bilješka o autoru:

Mišo Sučević rođen je 1977. godine u Splitu. Na Filozofskom fakultetu završio je studij hrvatskoga jezika i književnosti. Zanima se za povijest, filozofiju, duhovnost i drevne civilizacije. Oženjen je i otac jednog djeteta. „Mjesec iznad Nila“ njegov je prvi roman.

Ključne riječi: stari Egipat, duhovnost

Link: https://www.facebook.com/MjeseciznadNila
E-mail: Mišo Sučević

Naslov: Mjesec iznad Nila
Autor: Mišo Sučević
Broj stranica: 260
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2014.
ISBN: 978-953-336-154-3
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.