WEB NASLOVNICA
Oznaka: W-0615

KOMŠINICA BERA, Vanja Dijak

149,00 kn


Sažetak: 

Komšinica Bera, žena bokser kojoj u spavaćoj sobi umjesto lustera visi bokserska vreća, a bokser Mike Tyson izaziva u njoj strahobalno divljenje i neizmjerno poštovanje; on je za nju najveća legenda. U ovih 12 priča - rundi, zajedno sa svojim komšijama “legendarne zgrade”, komšinica Bera neprikosnoveno polaže stabilne temelje za jedan novi književni pravac – sirova i naivna književnost, a sam gospodin Zajnil, komšija legendarne zgrade koji marljivo prikupi i objavi ova njena sabrana djela samim tim postaje ekskluzivni njegovatelj i doajen te iste književnosti.

"Rukopis sam pročitao i uživao, a to je nešto. Zgodno je, zabavno, zanimljivo, ne tuši, a to je najvaznije."
Miljenko Jergović, književnik i novinar

Bilješka o autoru: 

Vanja Dijak rođen je 1967. godine i odrastao u Sarajevu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. U vihoru rata je bio doktor medicine u Armiji BiH, a 1997. godine imigrira u Kanadu.

Vanja je, također, vrlo talentiran klasični gitarista. Osnivač je programa za edukaciju iz klasične gitare u Kanadi za koji vlada veliki interes kako kanadskih tako i studenata iz Azije i Europe koji dolaze na njegove master-satove.

Ključne riječi: Komšinica Bera, boks, bokser, runde, komšije, legendarna zgrada, Vanja Dijak, Mike, Majk, Tyson, Tajson, sirova i naivna književnost, sabrana djela.

Link: http://vanjadijak.com
E-mail: Vanja Dijak

Naslov: Komšinica Bera
Autor: Vanja Dijak
Broj stranica: 376
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-389-9
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.