Srsen_svjetlo_na_provi-300x419
Oznaka: W-0675

SVJETLO NA PROVI, Stanka Sršen

60,00 kn

Sažetak:

Razveselila me nova zbirka poezije pjesnikinje Stanke Sršen „Svjetlo na provi“. Volim tu poeziju zbog svega što ona nije i zbog svega što ona jest. Nije nametljiva i nije razmetljiva. Ne teži biti moderna i nije joj cilj biti intelektualna. Ona nije usputna poetska stanica. Tiha je, topa, jednostavna. I mudra.

Već sam autoričinu prvu poetsku zbirku „Koraci kroz čemerike“ osjetila kao utočište, kao mirno, ugodno mjesto koje mi zaustavi korak i blaži dušu. Zato kroz to mjesto, koje mi se otvoreno i susretljivo daje, koračam polako, jagodicama oprezno dodirujem stihove pa ih udišem kao samu bit života. Osjećam povezanost s tim tihim, ali bogatim svijetom u kojem se, raspuknućem prve pjesme, ljepota stiha širi kao sjeme bijelog maslačka.

/ Povezanost/
Sklapam vjeđe
dok bijeli maslačci
k nebu lete.

Dozvolite „Svjetlu na provi“ Stanke Sršen da vas vodi pitomim i toplim predjelima pjesnikinjina srca.

- Prof. Marija Juračić

Bilješka o autorici:

Stanka Sršen rođena je u Metkoviću. Djetinjstvo je provela u malom selu Grad, u općini Slivno, a danas živi i radi u Blacama.
Iako poeziju piše od djevojačkih dana, prve je pjesme objavila prije nekoliko godina na poetskim portalima Pesem si i Očaravanje te u časopisu za umjetnost i znanost Hrvatska misao.
Pjesme su joj objavljene i u zajedničkoj zbirci autora portala Očaravanje „Čuvari riječi“.

Prvu svoju zbirku pjesama „Koraci kroz čemerike“ objavila je 2016. godine, u ediciji izdavačke kuće REDAK.

Bilješka o urednici:

Marija Juračić, profesorica književnosti i njemačkog jezika, književnica i pjesnikinja, voditeljica poetskog portala Očaravanje, uredila je dvadesetak zbirki pjesama, romana i pripovijesti hrvatskih autora. Izdala je nekoliko zbirki pjesama i niz romana. Poseban ciklus čine njeni romani o inspektorici Iki Ekl: „Jedne zime u Hrastovu“, „Zona“ i „Dronovi, furešti, ubojstvo“ čija se radnja odvija na opatijskom i riječkom području.

Romani „Una“ i „Ljubav u Pompejima“ objavljeni su u Njemačkoj u ediciji „Rediroma Verlag“. Pripovijesti, humoreske i pjesme objavljeni su joj u raznim zbornicima i časopisima.

Ključne riječi: Poezija, Murtulica

Naslov: Svjetlo na provi
Autorica: Stanka Sršen
Broj stranica: 102
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-428-5
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.