POEZIJA MOJIH ILUZIJA, Marin ČavelišPOEZIJA MOJIH ILUZIJA, Marin Čaveliš
Oznaka: W-0523

POEZIJA MOJIH ILUZIJA, Marin Čaveliš

50,00 kn
Nakladnik: Redak


Sažetak:


O tom prihvatanju i spoznaji, da smo na kraju dana sami i da se možemo, osim na Boga, osloniti samo na naše vlastite snage i um. U jednoj pjesmi kaže: lijek za dušu je humor... I potpuno je u pravu. Zato njegova poezija obiluje humorom. Jer je ljekovit...

Pročitajte pjesme Marina Čaveliša. One razgaljuju životnu ozbiljnost i katkad nepodnošljivu melanholiju naše svakodnevice.

- Dubravka Velašević dr. med. pjesnikinja, akademik DANU, Podgorica Crna Gora

Marin Čaveliš se voli igrati. Njegove su igračke misli i riječi. Ostavlja dojam iluzioniste koji nonšalantno žonglira riječima, a one, kao u čarobnoj kutijici, same pronalaze svoje mjesto. Osvoji vas u trenutku. Iluzija. Ona koja zadivljuje, koja traži još.

Pjesme su njegove izbrušene do savršene jednostavnosti; jasne, zanimljive, pomalo drske, pomalo podrugljive, ali uvijek čovječne. Na njih se reagira osmijehom. Ne bodu, a kazuju, ne bole, a zarežu.

- Prof. Marija Juračić, pjesnikinja i književnica

Bilješka o autoru:

Marin Čaveliš je rođen 1959. godine. Podrijetlom je s otoka Pelješca, a danas živi i stvara u Podgorici, u Crnoj Gori. Po struci je inženjer elektrotehnike . Član je Hrvatskog Nacionalnog Vijeća Grne Gore.

Prvo izdanje ove zbirke je objavio 2014. godine u Crnoj Gori . Redovito objavljuje na hrvatskom poetskom portalu „Očaravanje“. Pjesme mu se nalaze u nekoliko zbornika poezije koji su tiskani u Crnoj Gori i Srbiji, a također u književnom časopisu „Avlija“ (Crna Gora).

Objavljivao je znanstvene radove iz fizike i elektrotehnike, kao i knjigu iz teorijske fizike. Također piše za tisak članke, izvješća o dešavanjima u zajednici Hrvata u Crnoj Gori.

Bilješka o urednici:

Marija Juračić, profesorica kroatistike i germanistike vodi portal za objavu poezije “Očaravanje“. Objavila je nekoliko zbirki poezije te sedam romana od kojih su dva prevedena i objavljena u Njemačkoj.

Uredila je i lektorirala niz knjiga različitih autora.

Ključne riječi: Poezija, humor, iluzije

E-mail: Marin Čaveliš

Naslov: Poezija mojih iluzija
Autor: Marin Čaveliš
Broj stranica: 72
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-324-0
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.