MIR DUŠE, Miroslav BorićMIR DUŠE, Miroslav Borić
Oznaka: W-0560

MIR DUŠE, Miroslav Borić

80,00 kn
Nakladnik: Redak


Sažetak:
  

Ova nova autorova samostalna knjiga poezije,“ Mir duše“, otkriva nam najplemenitije osjećaje prema ženskome biću te važnost, snagu i veličinu ljubavi. Romantik u duši, gospodin pravoga šlifa i razigrano zavodljivog pjesničkog šarma svojim stihovima podastire nam istinito bogatsvo dobrodušnosti. Otkriva nam svoje snove, želje, nadanja i htijenja vezana za lik žene. 

Kroz njegove stihove progovara srce, duša pjeva, a snovi su ispunjeni senzualnošću i putenošću slaveći bogatsva ženskoga tijela i bića. On ženu postavlja na pijedestal života nazivajući ju vilom i tepajući joj riječju malena. Glorificiranje žene ne umanjuje čak i kada opisuje životne situacije razdvojenosti ili odbijanja,
dapače snagu svoje ljubavi pokazuje prihvaćanjem žrtve odlaskom u ime ljubavi i sreće žene. Autor je pjesnik i čovjek slobodnoga duha, a širokih i otvorenih pogleda te kao takav ponosno progovara o seksualnosti vješto nižući profinjene riječi u stihovi bez imalo vulgarnosti. Romantične duše ne odustaje od ljubavi i kada progovara sjetom ili opterećen grubošću i surovošću stvarnoga života. Svoju snagu crpi iz osjećaja stvarajući stihove u kojima isprepliće san i javu, prošlost i sadašnjost ne gubeći spoznaju istine koja mu je temeljno mjerilo vrijednosti čime čitatelja potiče na razmišljanje i samopropitivanje. Sve pjesme su odraz njegove duhovnosti, snažne ljepote čiste osjećajnosti kao i veličine njegovih misaonih prostranstava. 

On je pjesnik slobodnog stiha, neopterećen ritmom i zadanim pjesničkim formama. Piše jezikom razumljivim “običnom“ čovjeku kao i dijalektom svoga rodnoga otoka Raba. Znajući njegovu neiscrpnost vrela stihova unaprijed se radujem i nestrpljivo čekam novu knjigu pjesama jer nam autor zasigurno ima još mnogo za pružiti i podijeliti sa nama.

- Spisateljica Mirjana Gaura

Vo najnovoto poetska kniga "Mirot na dusata", poetot Miroslav Mirko Boric, ni gi otkriva najblagorodnite cuvstva kon zenskoto bitie, odnosno goleminata i mokta na ljubovta. Romantik vo srceto, poetot Borić, so prefinetost i razigran poetski šarm, ni go pretstavuva vistinskototo bogatstvo na čuvstvata.Toj, ni gi otkriva svoite sonista, zelbi i nadezi vo vrska so likot na zenata.

Preku svojata poezija, zboruva za zaljubenoto srce, dušata pee a sonistata se ispolneti so senzualnost, i na takov način go iskazuva bogatstvoto na ženskoto telo i bitie. Toj ja stava ženata na piedestal na životot, narekuvajki ja samovila, zboruvajki i so nežni i milni zborovi. Vozdignuvanjeto na ženata ne e namaleno i koga poetot opisuva životni situacii na podelba i odbivanje. Avtorot e poet i čovek so sloboden duh, so širok i otvore  pogled i kako takov, gordo zboruva za seksualnosta, vesto pisuva so prefineti zborovi bez vulgarnost Romantičnite duši ne se otkazuvaat od ljubovta. I koga poetot Borić e zamislen ili optovaren od surovosta na realniot svet, toj pak ja slavi ljubovta. Poetot, svojata sila ja crpi od čuvstvata na sozdavanje na stihovite kade što se isprepletuva sonot i javeto, minatoto i segasnosta, bez gubenje na poznavanjeto na vistinata deka toa e osnovna merka za vrednosta na ona što čitatelot saka da pročita.

Site pesni na poetot Borić, odnosno goleminata na poetskata misla se odraz na negovata duhovnost i mokna ubavina na negoviot senzibilitet. Toj e poet so sloboden stil i neoptereten za poetskata forma, pisuva ednostavno na razbirliv dijalekt, pretežno na dijalektot što se upotrebuva na ostrovot Rab, voedno i negovo rodno mesto. Znaejki ja negovata neiscrpna misla i prekrasna poezija, od napred se raduvam i nestrplivo ja očekuvam novata zbirka poezija na poetot Miroslav Mirko Borić, za koj i ne se somnevam deka ima uste mnogu stihovi da ni dade.

- Pisatelka Mirjana Gaura
Prevela na Makedonski Julijana Marinkovik

Bilješka o autoru:

Miroslav Borić rođen je u Starom gradu, na otoku Rabu, u Starom rodilištu 31.12.1959.god. Kao ugostiteljski radnik u ranoj mladosti otisnuo se na more i već tada osjetio potrebu za pisanjem. Pisao je, ali svoje pjesme nije objavljivao. Svoje stihove sada objavljuje na blogu i na facebooku. Ima veliku podršku čitaoca pa mu je to veliki poticaj u pisanju.

Godine 2012.objavio je zbirku, svoj prvijenac "Zrno stiha". Sa radovima se predstavio i TV emisiji "Od subote do subote", TV Nova Pula. Objavio je nekoliko samostalnih zbirki a zastupljen je i u više zajedničkih zbirki. "Piše na književnom hrvatskom jeziku i dijalektu svog zavičaja, na sve teme, zavisno od trenutka i
inspiracije. Redovni je član HKD-a (Hrvatskog književnog društva) Hrvatsko književno društvo - Croatianwriters' association Član je: Kreativne radionice Balkan - Beograd.

E-mail: Miroslav Borić

Naslov: Mir duše
Autor: Miroslav Borić
Broj stranica: 102
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-153-6
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.