ČELIČNI VUK, Ana KapraljevićČELIČNI VUK, Ana Kapraljević
Oznaka: WPOZ-130085

ČELIČNI VUK, Ana Kapraljević

69,00 kn
Nakladnik: Redak


Sažetak:

"Čelični vuk" zbirka je poezije koja sadrži prva dva ciklusa autoričine dugogodišnje spisateljske produkcije pjesama. U ovoj zbirci dvije su ključne motivacije za osjetilno poimanje stvarnosti: ženska, nježnija i tankoćutnija, te muška, žestoka i strastvena. Kako se obje te krajnosti oblikuju u autoričinoj junakinji, tako junakinja sve više odrasta, sve više poima samu sebe, pa je ova zbirka upravo svojevrsna poetička analiza ljubavi, ljubavnog odnosa i same nutrine ljubavnog subjekta. Istovremeno zbirka je slavljenje ljubavi prema velikodušnoj prirodi, nagnućima koja iz nje proizlaze i utapaju se u samu junakinju.

Bilješka o autorici:

Ana Kapraljević studirala je hrvatski i francuski jezik i književnost te Europske studije (ekonomiju, pravo i politike Europske unije). Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Od 1997. surađuje u raznoj periodici (Republika, Kolo, Most, Vijenac, Hrvatski iseljenički zbornik, Vjesnik, Zarez, Hrvatsko slovo, Glas koncila, Profit, Osvit (BIH)). Kao stipendistica Društva katoličkih novinara surađivala je na Hrvatskom katoličkom radiju i u Informativnoj katoličkoj agenciji. Piše i za web portal novi-zagreb.
Prevodila je konsekutivno s francuskog jezika za civilnu udrugu Kulture i granice iz Strasbourga. Predavala je francuski jezik i hrvatski jezik za strance u APLO Centru za strane jezike.

Prevela je s francuskog jezika dvije dječje enciklopedije Larousse (Zagrebačka stvarnost), II. svezak Eseja Michel de Montaignea (Demetra), Divlje doba Kettly Mars (Oksimoron).

Sudjelovala je referatima na više znanstvenih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu. Osmislila je i vodila kreativnu radionicu bajki i mitova za odrasle.
Govori francuski, engleski, njemački i ruski jezik.

Ključne riječi: Čelični, vuk, divlja, ljubav, željezo, ljubiti, dragi, draga.

Link: http://anakapraljevic.wordpress.com/

Naslov: Čelični vuk
Autor: Ana Kapraljević
Broj stranica: 108
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2013.
ISBN: 978-953-336-104-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.