Andrea_Russo_Motivacija,_komunikacija_i_odnosi_u_svijetu_rada__webknjizara_redak_WEB_1105
Oznaka: W-1105

MOTIVACIJA, KOMUNIKACIJA I ODNOSI U SVIJETU RADA, Andrea Russo

Sažetak:

U svakom trenutku nalazimo se u odnosu i komunikaciji. Čak i kada ništa ne govorimo ili ne činimo, sama naša nazočnost u određenoj sredini stavlja nas u određeni odnos i komunikaciju s okolinom i sa svima i svime što čini tu okolinu. Odnosi i komunikacija, ali i naša unutarnja motivacija, ključ su ostvarenja i ispunjenja našeg bića. Ipak, većina ljudi provodi većinu svoga vremena nesvjesna značenja i potencijala koje ovi pojmovi imaju i mogu imati u oblikovanju kvalitete njihovog života i rada.

Znanja i vještine produktivnog motiviranja i komuniciranja u radnom okruženju postaju tako jedna od najvažnijih vještina suvremenog svijeta rada. Cilj je potaknuti razvoj svijesti, znanja i vještina koji će unaprijediti naš kapacitet konstruktivnog i na doprinos usmjerenog djelovanja u odnosima i komunikaciji sa samim sobom, svojim bližnjima i radnim okruženjem te svojom zajednicom.

Udžbenik je namijenjen studentima Pomorskog fakulteta u Splitu za smjerove Pomorska nautika, Pomorski menadžment i Pomorske tehnologije jahta i marina. Međutim, udžbenik mogu koristiti studenti i drugih smjerova, odnosno svi koji su zainteresirani raditi na unapređenju znanja i vještina komunikacije, motivacije i gradnje kvalitetnih odnosa, a posebice pomorcima, skiperima i ljudima koji žive s morem i od mora.

Bilješka o autorici:

Rođena je i živi u Splitu. Studij psihologije i pedagogije završila je u Sarajevu, a poslijediplomski studij biomedicinskih znanosti, polje javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011. Kontinuirano se usavršavala tijekom cijeloga radnog vijeka u zemlji i inozemstvu. Objavila je veliki broj stručnih i znanstvenih radova te je autorica ili koautorica više knjiga.

Radi kao izvanredna profesorica na Pomorskom fakultetu u Splitu gdje je osmislila i vodi kolegije: Psihosociologija, Upravljanje ljudskim resursima i Organizacijska znanost. Voditeljica je Ljetne škole Pomorskog fakulteta u Splitu od 2017. te je voditeljica studija Pomorske tehnologije jahta i marina na Pomorskom fakultetu u Splitu od 2018.

Područje znanstvenog i stručnog interesa autorice su međuljudski odnosi u svijetu rada u cilju povećavanja produktivnosti i zdravlja zaposlenika te shvaćanje utjecaja novih tehnologija i drugih promjena i izazova na profesionalni i obiteljski život, s posebnim naglaskom na očuvanju mentalnog zdravlja. Dobitnica je priznanja za izuzetan doprinos na promicanju i razvoju Udruge hrvatskih ratnih veterana grada Splita 2001. te priznanja Ureda za udruge Vlade RH za projekt Primjer dobre prakse u sklopu programa CARDS 2004. ‒ Europski fondovi za razvoj civilnog društva u Hrvatskoj: Zbornik uspješno provedenih projekata financiranih sredstvima Europske unije Stella Polaris – socijalno-zdravstveni akcijsko-preventivni program 2010.

Ključne riječi: motivacija, komunikacija, odnosi, radno mjesto

E-mail: Andrea Russo 

 

Naslov: Motivacija, komunikacija i odnosi u svijetu rada
Autorica: Andrea Russo
Broj stranica: 228
Nakladnik: Pomorski fakultet u Splitu
Godina izdanja: 2021 .
ISBN: 978-953-6655-78-6
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.