Goran_Matijević_–_Surla__NARKO_DEMON_webknjizara_redak_WEB_1237
Oznaka: W-1237

NARKO DEMON, Goran Matijević – Surla

150,00 kn
Nakladnik: Vlastita Naklada

Sažetak:

Djelo je svojevrsni autobiografski prikaz nebrojenih životnih avantura Gorana Matijevića Surle, sportaša (boksera) i ugostitelja iznimnog iskustva. U djelu je osebujnim pripovjedačkim stilom iskreno opisao svoj životni put oplemenjen mnogim lijepim i ružnim iskustvima. Na prostorima bivše Jugoslavije zapamćen je kao voditelj prvog disko kluba (otvoren u Brčkom u BiH) i najprestižnijih ugostiteljskih lokala i disko klubova u Splitu. U djelu autor prepričava svoja životna iskustva povezujući kratke priče novim književnim oblikom (sam osmislio) – inovjetke. sa zanimljivim događanjima i različitim osobama koje su na ovaj ili onaj način obilježile njegovu karijeru i životni put. U djelu je opisao atentate i pokušaje atentata koje su na njega vršile osobe iz narko miljea jer je priječio distribuciju opijata u ugostiteljskim objektima koje je vodio. U ovoj knjizi autor prvi put otvoreno govori o pozadini mnogih nemilih događaja u Splitu. Zanimljivo je i njegovo svjedočanstvo iskrenog vjernika preobraćenika kada je nakon teške prometne nesreće čudom ostao živ. U svom pisanom prvijencu, osmislio je „projekt EKO marihuana“, s kojim bi se, uvjeren je autor, bitno smanjila uporaba droga u cijelom svijetu.

 

Bilješka o autoru:

Goran Matijević Surla se prvi put spominje u medijima 1975. godine, kada je s 18 godina počeo boksati za BK Split. Tada je radio kao redar u više lokala, na koncertima i bio osobni tjelohranitelj poznatim pjevačima na turnejama. Studirao je Pravni fakultet koji napušta kao apsolvent odlučivši se za poslovnu karijeru u ugostiteljstvu. U 22. godini otvara prvi disko-klub, „Val 45“ u Brčkom. Nakon toga vodio je više lokala u Splitu koji su upamćeni kao kulturna okupljališta mladih: CC, Shakespeare, Hollywood, Song-cafe, Metropolis, Aria. Shakespeare je po anketi zagrebačkog Vjesnika bio proglašen najboljim disko-klubom u bivšoj Jugoslaviji. Nakon 1990., Goran Matijević Surla često je bio žrtvom napada i atentata osoba iz narkomiljea, jer je u svojim lokalima priječio distribuciju droga.

Ključne riječi: Surla, Atentati, Klubovi Shakespeare, Hollywood Metropolis-Aria, Song.

 

Naslov: NARKO DEMON
Autor: Goran Matijević – Surla
Broj stranica: 270
Nakladnik: Vlastita naklada
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-49772-0-0
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.