TERCIJARNA PREVENCIJA NEUROLOŠKIH, PSIHIČKIH, ONKOLOŠKIH BOLESTITERCIJARNA PREVENCIJA NEUROLOŠKIH, PSIHIČKIH, ONKOLOŠKIH BOLESTI
Oznaka: WMED-150012

TERCIJARNA PREVENCIJA NEUROLOŠKIH, PSIHIČKIH, ONKOLOŠKIH BOLESTI

120,00 kn
Nakladnik: Redak


Sažetak:

Nove spoznaje i dvojbe o liječenju psihičkih poremećaja, nove spoznaje o liječenju neuroloških poremećaja, a posebno onkološke bolesti, kao i potreba za novijim saznanjima liječnika obiteljske medicine nametnuli su temu VI kongresa DNOOM.

Zbornik je tiskan na 491 stranici. Sam kongres, a zbornik je slijedio strukturu kongresa imao je 5 tematskih cjelina. Tako ćete u Zborniku naći tematske cjeline: „Specifičnosti pristupa bolesniku s kroničnim bolestima u obiteljskoj medicini“, „ tercijarna prevencija kroničnih neuroloških bolesti“, Tercijarna prevencija onkoloških bolesti“, „ Tercijarna prevencija mentalnih bolesti“ i „Edukacija LOM kao preduvjet kvalitetnog rada“

Ovaj Zbornik, kao i svi ostali, zbir su tekstova napisanih u obliku preglednih članaka koji služe kao nastavno štivo. Namijenjen je poslijediplomantima u okviru specijalizacije iz obiteljske medicine, ali i studentima. Od koristi će biti poglavito liječnicima obiteljske medicine u svakodnevnom radu, kada treba odlučiti o dijagnostičkom postupku ili načinu liječenja boli.

Bilješka o urednici:

Prof.dr.sc. Biserka Bergman Marković, rođena 13.01.1952. u Zagrebu, Hrvatska. Od 1976 godine radi u Ordinaciji opće medicine. Nakon specijalizacije iz obiteljske medicine 1982, zapošljava se Katedri za obiteljsku medicine Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Odlaskom u zakup gubi kumulativni radni odnos na fakultetu i do danas radi na Medicinskom fakultetu u Zagrebu u dopunskom radnom odnosu. Ponosna je na svakodnevni rad i Ordinaciji obiteljske medicine, a iskustvo tog rada prenaša u nastavu. Polje užeg interesa je prevencija kardiovaskularnih bolesti. Kao predsjednik Društva nastavnika opće/obiteljske medicine od 2008. godine organizirala je svake godine kongres i dvadesetak radionica na kojima potiče da liječnici obiteljske medicine sudjeluju kao nastavnici u trajnoj edukaciji liječnika obiteljske medicine. Autor nekoliko desetaka znanstvenih i stručnih radova, voditelj projekta o utjecaju intervenciji liječnika obiteljske medicine na srčano žilnu bolest, redoviti profesor na Medicinskom fakultetu Zagreb i redoviti član Akademije medicinskih znanosti.

Link:
HLZ Portal
E-mail: Biserka Bergman Marković 


Naslov: Tercijarna prevencija neuroloških, psihičkih i onkoloških bolesti u obiteljskoj medicini
Autor: GRUPA AUTORA, Biserka Bergman Marković (ur.)
Broj stranica: 498
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: ISSN: 1848-4158
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.