PLIVATI S ISO-OM I OSTATI ŽIV, Olga Štajdohar-PađenPLIVATI S ISO-OM I OSTATI ŽIV, Olga Štajdohar-Pađen
Oznaka: W-0392

PLIVATI S ISO-OM I OSTATI ŽIV, Olga Štajdohar-Pađen

87,00 kn
Nakladnik: Redak


Plivati s ISO-om i ostati živ – Što je kvaliteta i kako njome upravljati u poslovnom i privatnom životu

Sažetak:

Problematika upravljanja kvalitetom zatvorena je unutar uskih stručnih krugova menadžera kvalitete, auditora, konzultanata za sustave kvalitete i onih koji rade u kontroli i osiguranju kvalitete. Ova knjiga o kvaliteti govori drugačije nego što to piše u normama i stručnoj literaturi, a sasvim dobro će je razumijeti i oni koji se s ovim pojmovma nikada nisu sreli.

Sadržaj:

Mercedes ili fićo – što mislite koji je kvalitetniji • Zainteresirane strane – što su i kako njima upravljati? • Infrastruktura kvalitete – što je i čemu služi? • Čemu služe CE znak i europske direktive Novog pristupa? • Kako nastaju i kome trebaju hrvatske norme? • “ISO certifikat” – što je i kako ga steći? • Treba li vam konzultant i kako ga odabrati? • Vizija, misija, ciljevi, politika kvalitete • Kakva je dokumentacija vašeg sustava kvalitete? • Riječi lete zapisano ostaje – koji vam zapisi sustava kvalitete trebaju • Nesukladnosti, korektivne i preventivne radnje i ostale strašne riječi • Auditi – Znate li koliko dobro (ili koliko loše) funkcionira vaš sustav kvalitete • Kako provoditi interni audit sustava kvalitete? • Kakav auditor mora biti? • Auditi u tvrtkama – trošenje resursa ili dodana vrijednost? • Komunikacija je krvotok svake organizacije – otkrijte na vrijeme gdje dolazi do zastoja • Upravljanje kvalitetom u nabavi • Jeste li predvidjeli i trošak ispitivanja proizvoda • Ako ne možete izmjeriti, ne možete niti poboljšati – gdje provoditi ispitivanja? • Kako upravljati ispitnom opremom? • Zadovoljstvo kupca – zašto i kako ga pratiti i što s dobivenim informacijama? • Jeste li već napravili Management Review? • Poboljšavanje sustava kvalitete – Što je i zašto je potrebno? • “Bez alata nema zanata” – Alati za poboljšavanje kvalitete • Znate li tko su bili... • Norme koje bi vas mogle zanimati • Web stranice koje bi vas mogle zanimati

Knjiga je namijenjena poduzetnicima i menadžerima koji kreću u projekt uspostavljanja sustava kvalitete u svojim tvrtkama i žele ga što prije certificirati. Ovdje će naći što, zašto i kako se to radi i gdje tražiti daljnje informacije.

Mogu je koristiti i studenti koji imaju kolegij Upravljanje kvalitetom, a malo ili nimalo iskustva u poslovnom svijetu. Ovdje će pronaći objašnjenja i primjere iz prakse koji im mogu pomoći u savladavanju gradiva i pripremanju ispita.

Također, bit će zanimljiva i menadžerima kvalitete, auditorima i konzultantima, kako bi se podsjetili onoga što znaju, prepoznali se u nekim situacijama, lakše obrazložili svojim kolegama zašto je nešto potrebno napraviti upravo onako kako oni kažu te na jednom mjestu pronašli još neke korisne informacije

Bilješka o autorici:

Kvalitetom je zaražena davne 1997. godine kada je kao voditelj kvalitete sudjelovala u pripremi za akreditaciju prvog laboratorija u Hrvatskoj koji je akreditirala Hrvatska akreditacijska agencija. Od tada, nije se niti pokušala liječiti. Naprotiv, kao poklonik cjeloživotnog učenja i obrazovanja koristi svaku priliku produbiti i proširiti svoja znanja u mnogim područjima pa tako i u upravljanju kvalitetom. A prilika ima puno. Osim formalnog obrazovanja, najviše cijeni iskustva stečena u tvrtkama koje je upoznala kroz audite i konzultacije.

Redovito objavljuje članke na temu kvalitete u stručnim i popularnim časopisima, sudjeluje u organizaciji i radu domaćih i međunarodnih konferencija iz ovog područja. Predaje na seminarima u organizaciji udruge Hrvatski laboratoriji CROLAB i Hrvatskog mjeriteljskog društva s temama iz upravljanja kvalitetom i laboratorijske prakse.

Svoj doprinos normizaciji u području kvalitete daje kao član tehničkih odbora «Upravljanje kvalitetom i osiguravanje kvalitete» te «Ocjena sukladnosti i akreditacija» pri Hrvatskom zavodu za norme.

Živi i radi u Zagrebu, a obitelj joj, kao i svima, pruža obilje prilika vježbati upravljanje kvalitetom svakodnevnog života.

Autorica je još dvije knjige, "Plivati poslovnim vodama i ostati živ" i  "Na ovo sam baš ponosna - Šezdeset i dvije žene i njihove priče".

Ključne riječi: kvaliteta, upravljanje kvalitetom, audit, nesukladnosti, zadovoljstvo kupca, zainteresirane strane, ISO, poboljšanja, management review, ispitivanja, laboratorij, normizacija, akreditacija, mjeriteljstvo, infrastruktura kvalitete, kvaliteta života

E-mail: Olga Štajdohar-Pađen


Naslov: Plivati s ISO-om i ostati živ – Što je kvaliteta i kako njome upravljati u poslovnom i privatnom životu
Autor: Olga Štajdohar-Pađen
Broj stranica: 172
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-222-9
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000 kg
Ivana
Utorak, 10 Studeni 2015
Knjiga me je oduševila, jer na duhovit i zanimljiv način daje odgovor na pitanje što je kvaliteta, i na teže pitanje kako njome upravljati. Ono što se činilo tako strano i teško objašnjava jednostavnim primjerima iz života. Definitivno preporučujem svima, a posebno onima koji se bave upravljanjem kvalitetom.
Marija
Srijeda, 28 Listopad 2015
Knjigu svakako preporučujem, uz obavezno često čitanje! Kao voditeljici laboratorija knjiga je nezamjenjivi vodič i obavezna literatura osoblja laboratorija. Na jednostavan i pristupačan način pojašnjeni su pojmovi kvalitete i čemu oni služe. Odlično!
Tatjana
Subota, 24 Listopad 2015
ISO, upravljanje kvalitetom, pomislila sam da mi neće biti zanimljivo. Ipak, počela sam čitati. I pročitala u jednom dahu. Kratko, jasno, jednostavno, zanimljivo, životno. Primjenjivo na posao kao i na privatni život. Knjiga koju uistinu vrijedi pročitati. I ponekad joj se ponovno vraćati.
Vladimir Mihajlović
Četvrtak, 22 Listopad 2015
Moram priznati da sam bio oduševljen kada je autorica napisala ovu knjigu, do tada ISO je za mene bio imaginaran pojam, možda tog nisam bio ni svjestan. I onda niz duhovitih, jasnih i stručnih tekstova. Za mene desetka, bez obzira na zanimanje, trebali mi znati ili ne upravljanje kvalitetom knjigu treba pročitati. Ja sam je čitao par puta i opet je čitam. Svaki tekst pamtim...
Branka
Petak, 16 Listopad 2015
Ova knjiga me je zaista oduševila! Možda će biti dovoljno reći jedan detalj - čitam ju i u tramvaju dok se vozim s posla i na posao. Naročito mi se sviđa način na koji je autorica nama čitateljima približila nešto što u stvari već podsvjesno znamo ali sad napokon to imamo na jednom mjestu jasno i suvislo izrečeno. I naravno, sve je puno životnih primjera što dodatno razbistri i najmanje dvojbe. Svakako ju preporučam i drugima! Jako mi se sviđa i onaj izraz "zaraziti kvalitetom" i mislim da me autorica ovom knjigom definitivno inficirala, mada sam se do nedavno, moram priznati,odupirala.
Tomislav Svaguša
Petak, 16 Listopad 2015
Nakon dugogodišnje prakse u upravljanju kvalitetom, certifikaciji i akreditaciji knjiga mi je poslužila kao jedna dobra check lista za ocjenu vlastitog razvoja. Utvrdio sam da većinom dobro stojim ali i da sam na nekim mjestima tanak. Tako sam uz potvrdu vlastitog znanja dobio i dobar putokaz za daljnje usavršavanje. Ovo će se odraziti na poslu pa će tako i tvrtka imati koristi. Preporučam svima da naprave sličnu samoocjenu. Hvala autorici što je nesebično podijelila svoje dragocjeno znanje i iskustvo.
Marina
Petak, 16 Listopad 2015
Oduševljena sam knjigom! Omogućila mi je da na jedan sasvim drugačiji način sagledam pojam kvalitete. Knjiga mi je također uvelike pomogla prilikom planiranja i provedbe unutarnje prosudbe sustava upravljanja kvalitetom. Smatram da je pisana na najbolji mogući način - jednostavnim rječnikom koji mi je olakšao razumijevanje zahtjeva norme ISO 9001.
Sonja Zlatović
Petak, 09 Listopad 2015
Izvrsna knjiga koja o ozbiljnom i važnom uređivanju po normama ISO govori istovremeno precizno i iscrpno, kao i duhovito i zabavno.
Dušank Gajdić
Srijeda, 07 Listopad 2015
Oduševljena sam knjigom i ja i moji studenti. Od kada sam ju uvela kao obveznu literaturu studenti puno lakše svladavaju gradivo. Knjigu čitaju s lakoćom jer je autorica na vrlo jednostavan i slikovit način obradila sve što je potrebno znati o upravljanju kvalitetom. A i interes za pisanje završnih radova iz područja kvalitete se povećao.