Dalibor_Legac_i_Željko_Martinović_Mnogostrani_instrument_–_MLI_webknjizara_redak_WEB
Oznaka: W-1203

MNOGOSTRANA KONVENCIJA O PROVEDBI MJERA POVEZANIH S UGOVORIMA O IZBJEGAVANJU DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA U SVRHU SPRJEČAVANJA SMANJENJA POREZNE OSNOVICE I PREUSMJERAVANJA DOBITI

Sažetak:

Mnogostrana konvencija je mnogostrani ugovor koji se primjenjuje uz postojeće ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja na način da modificira njihovu primjenu. Na taj način se dvostrani ugovori mijenjaju na sinkroniziran i dosljedan način s ciljem brze provedbe mjera povezanih s ugovorima u svrhu sprječavanja smanjenja porezne osnovice i preusmjeravanja dobiti.
Cilj je Konvencije da se ubrza i pojednostavi implementacija mjera razvijenih u okviru BEPS akcijskog plana koje zahtijevaju izmjene postojećih ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Razvijanje iste je bilo potrebno ne samo kako bi se spriječilo smanjenje porezne osnovice i preusmjeravanje dobiti, već i kako bi se osigurala održivost okvira za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja.
U ovom se priručniku donose osnovne značajke Mnogostrane konvencije te Zakon o potvrđivanju Mnogostrane konvencije, popis hrvatskih rezervi i obavijesti prilikom polaganja isprave o ratifikaciji, obrazloženje Mnogostrane konvencije kao i Smjernice za izradu sintetiziranih tekstova. Sve navedeno donosi se i na engleskom jeziku kao mjerodavnom prilikom tumačenja odredbi. Na kraju se nalaze često postavljana pitanja u vezi Mnogostrane konvencije sa sadržanim odgovorima.

Ključne riječi: Dvostruko oporezivanje, Hrvatska

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Mnogostrana konvencija o provedbi mjera povezanih s ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u svrhu sprječavanja smanjenja porezne osnovice i preusmjeravanja dobiti (Mnogostrani instrument – MLI) (7a)
Autori: Dalibor Legac i Željko Martinović
Broj stranica: 508
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2021.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.