zakon o doprinosima s komentaromnaslovnica WK
Oznaka: W-0932

ZAKON O DOPRINOSIMA S KOMENTAROM, Grupa autora

Sažetak:

Sustav doprinosa za obvezna osiguranja u Republici Hrvatskoj uređen je Zakonom o doprinosima, a objavljen je u Narodnim novinama, broj 84/08 od 18. srpnja 2008. Odredbama Zakona uređena su sva pitanja vezana uz doprinose kao što su: vrste doprinosa i stope za obračun, obveznik doprinosa, obveznik obračunavanja doprinosa, obveznik plaćanja doprinosa, osnovice za obračun i način njihova utvrđivanja, obveza i način obračunavanja, obveza plaćanja i rokovi za uplatu, obveza izvješćivanja te druga pitanja vezana uz poslove prikupljanja doprinosa.

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima (NN 106/18. od 30. studenoga 2018.) stupio je snagu 1. siječnja 2019., a u priručnik sadrži redakcijski pročišćeni tekst odredbi i komentar svakog pojedinog članka Zakona.

Priručnik je namijenjen poslodavcima, poreznim savjetnicima i knjigovodstvenim servisima, kao i svim fizičkim i pravnim osobama obveznicima doprinosa.

Ključne riječi: doprinosi, Hrvatska

E-mail: Martina Fabris

Naslov: Zakon o doprinosima s komentarom
Autor: Sandra Pezo, Jasna Prepeljanić, Dražen Opalić
Broj stranica: 168
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2019 .
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.