NARATIVNA ANALIZA: RAZLIČITI METODOLOŠKI KONCEPTINARATIVNA ANALIZA: RAZLIČITI METODOLOŠKI KONCEPTI
Oznaka: W-0635

NARATIVNA ANALIZA: RAZLIČITI METODOLOŠKI KONCEPTI, Anči Leburić

190,00 kn
Nakladnik: Redak,


Sažetak:

Ovo je peta knjiga u Metodološkoj biblioteci, u ediciji Metodološke teme kod splitskog izdavača i tiskara Redak d.o.o. Prezentiraju se rezultati istraživačke naravi, a studija ima analitičke ciljeve, uz objašnjene i prezentirane aspekte procesa operacionalizacije i artikulacije niza različitih analitičkih procedura i tehnika. Ondje gdje su se uspjeli istraživački efikasno konstruirati analitički kategorijalni aparati kao smislene metodološke cjeline, prikazane su njihove temeljne karakteristike, kon¬ceptualne dimenzije, kao i većina ostalih dimenzioniranih metodoloških alata (protokola, ljestvica, shema itd).

S obzirom na to da je narativna analiza relativno slabije i rjeđe korištena vrsta analize u sociološkim istraživanjima, studija¬ma i istraživačkim projektima, ovakav metodološki pohod je značajan kolektivni pothvat na unapređenju i intenzivnijem (naročito analitičkom) razvitku suvremenih posebnih metodologija, kao što su npr. sociološka metodologija, medijska metodologija, kulturalna metodologija, feministička metodologija i dr.

Bilješka o urednici:

ANČI LEBURIĆ, redovna je profesorica u trajnom zvanju na katedri sociološke metodologije, Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu. Objavljuje znanstvene radove iz metodologije društvenih i humanističkih istraživanja, te empirijske studije iz posebnih sociologija. Nositeljica je kolegija na preddiplomskim, diplomskim i doktorskim studijima u zemlji i inozemstvu. Urednica je nekoliko biblioteka u kojima se objavljuju metodološke i sociološke studije. Vodi i sudjeluje u međunarodnim projektima u kojima se istražuju razvojne, kulturološke, medijske, socijalno-ekološke, urbane i dr. teme. Članica je nekoliko stručnih asocijacija, te predsjednica Splitske podružnice Hrvatskoga sociološkog društva od 2006 god.

Ključne riječi: Narativna analiza, kvalitativne analize, istraživačke naracije, metodološki koncepti

E-mail: Anči Leburić

Naslov: Narativna analiza: različiti metodološki koncepti
Autori: Anči Leburić, Bajić, J. i dr.
Broj stranica: 388
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-317-2
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000 kg
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.