WK_prva-pomoc_u-boji
Product Code: W-0884

PRVA POMOĆ : UDŽBENIK ZA STUDENTE VOJNOG POMORSTVA I POMORSKOG FAKULTETA (U BOJI)

100,00 kn

Sažetak:

Prema međunarodnim konvencijama u pomorstvu, svi članovi posade moraju znati pružiti prvu pomoć, a određeni časnici na upravljačkoj razini i medicinsku skrb.

Ovaj udžbenik sadrži poglavlja iz prve pomoći predviđena STCW konvencijom. STCW konvencija je Međunarodna konvencija o standardima izobrazbe, izdavanju svjedodžbi i držanju straže pomoraca (1978.) koja je s vremenom izmijenjena i dopunjena.

Udžbenik je namijenjen laicima, napisan na jasan i razumljiv način.

Svi navedeni postupci u ovom udžbeniku odnose se na odrasle osobe. Na brodovima trgovačke mornarice i vojnim brodovima nema djece, stoga specifičnosti postupka u odnosu na djecu nisu navedene. Ako se djeca, ipak, nađu na brodu (izbjeglice, slijepi putnici), potrebno je kontaktirati liječnika s pomoću telekomunikacija.

Bilješka o autorici:

Rođena je i živi u Splitu. Redovita je profesorica u trajnom zvanju na Medicinskom i pomorskom fakultetu u Splitu.

Medicinski fakultet završila je u Sarajevu 1978. godine, specijalizaciju 1984., poslijediplomski studij u Zagrebu 1986., a usavršavala se kontinuirano tijekom cijelog radnog vijeka, u zemlji i inozemstvu.

Objavila je više od stotinu stručnih i znanstvenih radova. Autorica je ili koautorica više udžbenika i knjiga.

Predaje na Katedri za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta u Splitu. Na Pomorskom fakultetu u Splitu predaje kolegije Prva pomoć i Medicina za pomorce. U nastavi sudjeluje od 1997. godine.

Redovita je članica Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i više ostalih domaćih i međunarodnih udruženja. Dobitnica je nagrade Sveučilišta u Splitu za znanstveni doprinos i doprinos razvoju Sveučilišta (2015.). Odlikovana je Spomenicom domovinskog rata 1990.-1992., Spomenicom domovinske zahvalnosti (1999.) i Zahvalnicom Hrvatskog liječničkog zbora (1997.).

Napomena: Ova knjiga tiskana je u boji. Crno-bijela verzija knjige dostupna je ovdje. 

Ključne riječi: medicinska prva pomoć, pomorci, vojnici

Naslov: Prva pomoć: udžbenik za studente vojnog pomorstva i Pomorskog fakulteta (u boji)
Autor: Rosanda Mulić
Broj stranica: 134
Nakladnik: Pomorski fakultet u Splitu
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-6655-69-4
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

There are yet no reviews for this product.