Nemeth jajić_naslovnicaWK
Product Code: W-0834

HRVATSKI JEZIK U NASTAVI, Jadranka Nemeth-Jajić

95,00 kn

Sažetak:

Knjiga Hrvatski jezik u nastavi okuplja rasprave i članke o naslovnoj temi, uglavnom izvorne znanstvene radove. U uvodnoj raspravi, na čvrstom temelju metodičke baštine, obrazlažu se prijelomni trenutci u školskome učenju i poučavanju hrvatskoga jezika na čijim se zasadama ostvaruju pouzdane smjernice prema suvremenoj nastavi hrvatskoga jezika. U sljedećim su prilozima u središtu pozornosti ključne teme nastavnih područja hrvatskoga jezika i jezičnoga izražavanja: razvijanje jezične komunikacijske kompetencije učenika, pristupi neknjiževnim tekstovima, tvorbi riječi i leksičkom posuđivanju, nastavi hrvatskoga pravopisa i uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije u jezičnoj nastavi. U knjigu je uvršten i kritički osvrt na prijedlog predmetnog kurikula Hrvatskoga jezika nastao kao prilog stručnoj i javnoj raspravi vođenoj 2016. godine na mreži. U završnoj cjelini prikazani su osnovnoškolski udžbenici Stjepka Težaka i srednjoškolski udžbenici Josipa Silića, hrvatskih jezikoslovaca koji su utirali put modernoj nastavi hrvatskoga jezika.

Knjiga je namijenjena studentima kroatistike te učiteljima i nastavnicima hrvatskoga jezika, ali i svima onima koji su zainteresirani za učenje i poučavanje hrvatskoga jezika.

Bilješka o autorici:

Jadranka Nemeth-Jajić rođena je u Metkoviću. U Splitu je polazila osnovnu i srednju školu. Na Filozofskome fakultetu u Zagrebu završila je studij hrvatskoga jezika i književnosti (1984.), gdje je na poslijediplomskome studiju lingvistike, smjeru kroatistike magistrirala 1991. i doktorirala 2006. godine.

Zaposlena je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Splitu gdje predaje kolegije Metodika nastave hrvatskoga jezika i Metodika nastave književnosti na studiju hrvatskoga jezika i književnosti.

Objavila je dvije znanstvene i jednu stručnu knjigu te oko pedeset znanstvenih radova, najviše iz područja metodike hrvatskoga jezika i književnosti. S poljskoga jezika prevela je nekoliko knjiga.

Ključne riječi: hrvatski jezik, jezično izražavanje, metodički pristupi

Naslov: Hrvatski jezik u nastavi
Autor: Jadranka Nemeth-Jajić
Broj stranica: 190
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-532-9
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

There are yet no reviews for this product.