PUT BETINE, Slavimir Kapov MićoPUT BETINE, Slavimir Kapov Mićo
Product Code: WPOZ-060029

PUT BETINE, Slavimir Kapov Mićo

79,00 kn
Manufacturer Redak

 

Sažetak:
Poezija, pjesme dobrote prema bližnjemu.
Zbirka pjesama kao tematski nastavak prve knjige ´Pazar na Maloj loži´, druge ´Pisme o spomena´, treće ´Popara naša svagdašnja´ i četvrte ´Put Betine´.
I ovdje su prisutna sjećanja i uspomene iz mog djetinstva u selu Betina na otoku Murteru,  sred sunčane Dalmacije na plavom Jadranu, u najljepšoj zemlji na cijelom svijetu- Hrvatskoj.
U njima sam nastojao u nekoliko stihova pohraniti sve ono što je ostalo kao uspomena na ljude koji su bili dio tog svijeta, najljepših godina moga života, svijet gledan dječjim očima.
Život kojim su živjeli, što ih je veselilo što žalostilo, čemu su se nadali, što ih je tištilo.
Po prvi put u stihovima nastojim sačuvati svoje utiske i sjećanja na susrete sa našim iseljenicima u Australiji i Južnoj Americi, ljudima koji su šezdesetih godina bježali ispred terora ´Crvenih, na njihovo potomstvo koje je krvlju vezano za iste one obale djetinjstva na kojima sam ja bio tako sretan.
Sa nekoliko pjesama vračam se na događaje iz Domovinskog rata, na svoja razmišljanja o svijetu i njegovim centrima moči ali i sa nekoliko ljubavnih pjesama za svoju ženu koja se sve ove godine hrabro nosila sa životom žene jednog pomorca. 
Zbirku sam posvetio uspomeni na moju babu Ljubicu Klementinu Paškvalin Kapov i dida Tomu Tomaža Kapov, koji su mi svojom životnom pričom, punom ljudske gluposti i zlobe bili kao upozorenje na mom putu kroz život ka sreći i zadovoljstvu.

Bilješka o autoru:
Slavimir Kapov Mićo
Došao na ovaj svijet u šibenskom rodilištu 24.03.1946. u rano popodne. Svoje djetinjstvo proveo u Betini. Krajem ljeta 1957 g. njegova obitelj se odselila u Šibenik, gdje pohađa nastavu u Osnovnoj školi u zgradi šibenskog Sjemeništa. 1963 g. đak je Pomorske Škole u Malom  Lošinju. 1963 g. pohađa Pomorsku Školu u Bakru, strojarski smjer. Nakon završenog školovanja na Višoj Pomorskoj Školi u Rijeci 1971 g. sve do današnjih dana plovi svim morima svijeta, zadnjih tridesetak godina u činu upravitelja stroja. Prve stihove napisao je na  M/T ‘Orion Trader’, prolaskom ovog broda kroz tjesnac Singapura 02.Siječnja 2002, na putu za luku Chiba u Japanu.


Naslov: PUT BETINE
Autor: Slavimir Kapov Mićo
Broj stranica: 310
Nakladnik: Vlastita naklada
Godina izdanja: 2006.
ISBN: 978-953-95146-3-9
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

Product Length: 0.0000 cm
Product Width: 0.0000 cm
Product Height: 0.0000 cm
Product Weight: 1.0000 kg
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.