LOVRIC_GOSPODIN_POLI-300x419
Product Code: W-0745

GOSPODIN POLLY, H.G. WELLS, prijevod Norma Lovrić

168,00 kn

Sažetak:

Herbert George Wells (1866.-1946.) je engleski pisac iznimno velikog i raznolikog opusa. Premda u svijetu najpoznatiji po svojim znanstvenofantastičnim pripovijetkama i romanima Vremenski stroj (The Time Machine), Nevidljivi čovjek (The Invisible Man), Rat svjetova (The War of the Worlds) itd., svoju je umjetničku zrelost dostigao u romanima Ljubav i gosp. Levishan (Love and Mr Levishan), Kipps, Bealby i Gospodin Polly (The History of Mr Polly). Wells je bio i veoma politički i društveno angažiran, socijalist po uvjerenju i čitav se život borio za pravičnije društvo, i kao član vrlo utjecajnog Fabijanskog društva i kao pisac i publicist.

Gospodin Polly nosi laskavi epitet Wellsova remek-djela. Nazivaju ga i društvenom komedijom, no mogao bi se lako nazvati i tragedijom da nije Wellsove sveprisutne duhovitosti. To je priča o malom čovjeku viktorijanskog doba koji živi u vremenu velikog zamaha kapitalizma, vrlo osjetljivom i formalno neobrazovanom, koji se intuitivno opire dehumaniziranom životu koji mu sustav nameće i strahovito, mogli bismo reći, trpi život a istodobno ga je beskrajno željan.

Bilješka o autorici:

Norma Lovrić je profesorica engleskog jezika i književnosti. Do sada je objavila nekoliko knjiga prijevoda.

Ključne riječi: Polly, brak, požar, viktorijansko doba, individualizam,

E-mail:  Norma Lovrić

Naslov: Gospodin Polly
Autor: H.G. WELLS, prijevod Norma Lovrić
Broj stranica: 238
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-471-1
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.