WEIS_prpurni_oblaci-300x419
Product Code: W-0749

PURPURNI OBLACI, Patrik Weiss

40,00 kn

Sažetak:

Ova zbirka poezije propituje svakodnevicu kao jedan začudni fenomen. Bavi se pitanjima ljubavi, moći, radosti i ostalih osjećaja koji se sastavni dio svakoga pojedinca. Također, nastoji probiti zid između zdravo razumskog poimanja stvari i normi koje nas okružuju, u čijem smo vrtlogu svakoga dana. Stil pjesama je fragmentiran, u najmanju ruku sažetog i otvorenog karaktera; kratke i upadljive forme koja paralelno sa sadržajem pjesama tvori jedan totalitet. Sama forma i sadržaj pjesama žele izraziti oblik nemoći spram samog pisanja, prenošenja doživljaja i misli; spram vječne zaglavljenosti u krugu rastrganosti subjekta – zbunjenog prema nadolazećem, za koje nikada ne možemo točno reći što je.

Bilješka o autoru:

Patrik Weiss rođen je u Rijeci 1. svibnja 1996. godine. Student je treće godine prediplomskog studija kulturologije na Sveučilištu u Rijeci. Pisanjem se intenzivno bavi posljednje dvije godine. U travnju 2017. godine izdaje svoju prvu knjigu; zbirku poezije pod nazivom "Šutnja je zlato i ostale životne laži". Redovno objavljuje u raznim časopisima i portalima za književnost i društvena pitanja ( Kvaka, Književnost uživo, Metafora, Čitaj knjigu, Sapphoart ). Pjesme iz izdane zbirke uvrštene su u ovogodišnji dvobroj časopisa HDK-a " Književna Rijeka ", te je stalni suradnik Filozofskog magazina za koji piše filozofske eseje, od kojih su neke objavili i na portalu Buka. Ubrzo priprema dva nova rukopisa. Prvenstveno piše pjesme, no bavi se i pisanjem kratkih priča i drama.

Ključne riječi: Oblaci, purpurno, poezija, kritika, refleksija, ljubav, začudnost, nemoć, odnos, propitivanje, Weiss, post – moderno, umjetnost, inverzija, lirsko, kritika, razumijevanje, opuštanje, kratko, fragmentirano, život, ljepota, užitak

E-mail: Patrik Weiss

Naslov: Purpurni oblaci
Autor: Patrik Weiss
Broj stranica: 100
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-476-6
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.