Nikšić_naslovnica-300x419
Product Code: W-0682

KNJIGA 2. VINOGRADARSKI IZRAČUN, Jovica Nikšić

120,00 kn

Sažetak:

Priručnik Vinogradarski Izračun napravljen je tako da bude vaš jednostavni podsjetnik i pomagalo za samostalan izračun svih potrebnih doziranja zaštitnih materijala u samo vašem vinogradu. Svi vinogradari moći će se naći u ovoj priči, odnosno moći će naći baš svoju tablicu i izračun po baš njegovom načinu rada i baš njegovom alatu koji primjenjuje.

Namijenjen je vinarijama i vinarima, proizvođačima grožđa za osobne potrebe u proizvodnji svog vina ili OPG-ima koji imaju neke količine proizvedenog grožđa za prodaju izvan svog imanja.

CILJ je da vam priručnik daje uvid u složenost postupka pripreme zaštitnog materijala, škropila, ali kroz sve potrebne izračune.

PREDNOST ovog priručnika vidim upravo u njegovoj jednostavnosti prikaza i opisa postupaka, tj. bez suvišnih stručnih izraza i naziva.

STRATEGIJA ovog projekta da sve krene od pojedinaca osobno i onda njegovog djelovanja kao članova pojedinih udruga vinogradara i vinara, a tako da oni budu ti koji će „na svom brdu“ dalje širiti pravilnu primjenu kroz izračune i tablice svega vezanog uz prskanje i zaštitu vinograda.

Planirajte, računajte, bilježite, mjerite, važite i dodajte točnu količinu, jer će vam to ovaj priručnik i omogućiti.

Vrijednost? Ovisi o vama, hoće li te nešto iskoristiti, primijeniti ili promijeniti nakon ovih natuknica, postupaka i izračuna, a autor vjeruje da će većina to prihvatiti.

Bilješka o autoru:

Jovica Nikšić, inovator, entuzijasta u vinarstvu. Rođen sam u Bjelovaru, a živio pola života u Čazmi. Školovanje sam završio u Zagrebu za elektroničara računske tehnike Oženjen sam i imam dvoje djece, živimo u Novoselecu, Općina Križ.

Vinski dio života kreće kroz samostalno učenje, te preko pohađanja mnogih predavanja, prvo kroz udrugu vinogradara i vinara „Brenta“ iz Ivanić Grada, a kasnije i kroz udrugu vinogradara i vinara „Čazma“. Osnivač sam, s prijateljima, Inovativne Internet udruge vinara „e-vinarstvo“, a član sam i udruge vinogradara i vinara „Škaf“ Križ.

Kao dugogodišnji elektroničar i u ovom zanimanju tražim i volim preciznost, te pokušaj vidljivosti svih izračuna i podataka. Kao inovator koji ima iza sebe već više nagrađenih inovacija iz vinarstva, isto sam tako praktičar, te volim jednostavna rješenja prikaza i opisa za neke postupke.

Bilješka o uredniku:

Dario Nikšić, (sin autora), po zanimanju Grafički tehnički urednik. Fotograf i video snimatelj, te zaposlen kao producent radio programa.

Ključne riječi: Doziranje, zaštitni materijal, koncentracija, vinograd, prskanje, škropivo, voda, izračun, trs, hektar, litara, e-vinarstvo, podrumarstvo, vinogradarstvo

Link:
http://www.e-vinarstvo.com/
E-mail: Jovica Nikšić

Naslov: Knjiga 2. Vinogradarski Izračun
Autor: Jovica Nikšić
Broj stranica: 150
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-210-6 (cjelina),978-953-336-434-6 (2. dio)
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.