KVALITETA - PLANIRANJE, ANALIZA I UPRAVLJANJE, Boženko BilićKVALITETA - PLANIRANJE, ANALIZA I UPRAVLJANJE, Boženko Bilić
Product Code: W-0518

KVALITETA - PLANIRANJE, ANALIZA I UPRAVLJANJE, Boženko Bilić

235,00 kn
Manufacturer Redak


Sažetak:


Sadržaj udžbenika podijeljen je u jedanaest poglavlja. U prvom poglavlju navedeno je nekoliko definicija kvalitete i opisan je povijesni razvoj kvalitete. U drugom poglavlju opisane su značajke proizvoda i usluga, trendovi u suvremenoj proizvodnji te troškovi kvalitete. Treće poglavlje obrađuje kontrolu kvalitete i opisuje osnovne alate za kontrolu kvalitete. S obzirom na značenje statistike u suvremenoj kvaliteti, u četvrtom poglavlju opisane su najvažnije statističke tehnike i metode. Peto poglavlje obrađuje najvažnije alate statističke kontrole procesa: kontrolne karte i indekse sposobnosti procesa. Šesto poglavlje obrađuje metode uzorkovanja koje se mogu koristiti u kontroli kvalitete na početku i na završetku proizvodnog procesa, ali i tijekom prosudbe sustava upravljanja kvalitetom. Sedmo poglavlje obrađuje osnove teorije pouzdanosti. S pojavom prvoga niza norma ISO 9000 godine 1987. dolazi do evolucije kontrole kvalitete u sustav osiguravanja kvalitete koji u prvi plan stavlja interese kupca/korisnika proizvoda i/ili usluga. Osiguravanjem kvalitete bavi se osmo poglavlje udžbenika. U devetom poglavlju opisane su osnovne metode s pomoću kojih se kvaliteta „ugrađuje“ u proizvod u fazi stvaranja ideje o proizvodu i u fazi projektiranja proizvoda. Ovim metodama glas kupca prevodi se u značajke proizvoda koji se projektira. Deseto poglavlje obrađuje upravljanje kvalitetom kojim se ostvaruju politika i ciljevi kvalitete u organizaciji. Posljednje, jedanaesto poglavlje, detaljno opisuje niz norma ISO 9000 čija pojava označava novo razdoblje u povijesti teorije i prakse kvalitete.

Bilješka o autoru:

Mjesto i datum rođenja: Split, 5. 12. 1962.
Godina i ustanova na kojoj je diplomirao: 1987., FESB- Split
Godina i ustanova na kojoj je magistrirao: 1994., FSB- Zagreb
Godina i ustanova na kojoj je doktorirao: 2000., FESB- Split
Zaposlenje: FESB-Split od 1987. do danas
Zvanje: red. prof. u trajnom zvanju od 25. 01. 2013.

Ključne riječi: Kontrola kvalitete, Statistička kontrola proces, Kontrola uzorkovanjem, Osiguravanje kvalitete, Upravljanje kvalitetom, FMEA, QFD, Kano model, PDCA ciklus, ISO 9000, Six sigma , otpuno upravljanje kvalitetom (TQM)

Naslov: Kvaliteta - Planiranje, analiza i upravljanje
Autor: Boženko Bilić
Broj stranica: 546
Nakladnik: FESB
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-290-058-3
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Product Length: 0.0000 in
Product Width: 0.0000 in
Product Height: 0.0000 in
Product Weight: 0.0000 lb
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.