OBITELJSKA MEDICINA - DRUGO, PREUREĐENO I PROŠIRENO IZDANJEOBITELJSKA MEDICINA - DRUGO, PREUREĐENO I PROŠIRENO IZDANJE
Product Code: W-0415

OBITELJSKA MEDICINA - DRUGO, PREUREĐENO I PROŠIRENO IZDANJE

260,00 kn
Manufacturer Redak


Sažetak:


Novo izdanje ovog udžbenika umjesto 350 stranica, koliko je imalo prvo izdanje, ima preko 460, a broj tema je sa 46 povećan na 65. Poglavlja su razvrstana u opći (17 tema) i u specijalni dio (48 tema), a tekst je obogaćen sa 36 slika i 83 tablice uz 478 referencija. Štivo je namijenjeno studentima i specijalizantima te specijalistima obiteljske medicine. U prvom dijelu se razmatraju specifične okolnosti primarne zdravstvene skrbi te ukazuje na njene osobitosti, poput kućnih posjeta, liječenja u kući, etičkih nedoumica, procesa donošenja odluka i svrsishodnog komuniciranja. Drugi dio podijeljen je u dvije cjeline: klinički entiteti i češće bolesti i stanja. Prva (17 poglavlja) obrađuje najčešće i najvažnije sindrome u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Težište nije na teorijskim znanjima, kojima su studenti ovladali na prethodim kolegijima, već je usredotočeno na osobitosti posebnosti pristupa u radu obiteljskog liječnika. Druga (31 poglavlje) razmatra primjerice akutne i kronične bolesti dišnog sustava, pristup hipertoničaru, dijabetičaru ili reumatičaru, djeci, adolescentima, ženama, starijim osobama i terminalnim bolesnicima u sklopu cjelokupne zdravstvene zaštite. Tekst je obogaćen sa stotinjak prikaza slučajeva, tj. konkretnih bolesnika i uloge obiteljskog liječnika pri usmjeravanju njihovih sudbina. Posljednje poglavlje na više primjera upućuje na ispravno pisanje latinskih dijagnoza. Abecedno kazalo pojmova na kraju knjige olakšava ciljano čitanje.

Bilješka o autorima:

Prof. dr. sc. Mirjana Rumboldt objavila je preko 200 znanstvenih i/ili stručnih radova te više nastavnih knjiga; nakladna tvrtka Redak je npr. tiskala već dva izdanja udžbenika „Obiteljska medicina“ i dva izdanja priručnika „OSCE/OSKI". Praktikum vještina za studente i specijalizante obiteljske medicine“ i poglavlja u drugim knjigama. Urednica udžbenika i autorica 17 od 65 poglavlja (26%).

Prim.dr. med. Dragomir Petric objavio je 98 stručnih i znanstvenih radova u domaćim i stranim časopisima kao i poglavlja u knjigama. Kourednik je dva izdanja studentskog udžbenika „Obiteljska medicina“ s 9 napisanih poglavlja kao i drugog izdanja Praktikuma vještina „OSCE/OSKI“.

Bilješka o urednici:

Urednica udžbenika i autorica 17 od 65 poglavlja (26%).

Ključne riječi: Obiteljska medicina, odabrana poglavlja, primarna zdravstvena zaštita, udžbenik

E-mail: Mirjana Rumboldt

Naslov: Obiteljska medicina
Autori: Mirjana Rumboldt, Dragomir Petric
Broj stranica: 466
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-235-9
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Product Length: 0.0000 in
Product Width: 0.0000 in
Product Height: 0.0000 in
Product Weight: 0.0000 lb
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.