MALE PRIČE 2, Mirjana NazorMALE PRIČE 2, Mirjana Nazor
Product Code: WDMT-120003

MALE PRIČE 2, Mirjana Nazor

60,00 kn
Manufacturer Redak

 

Sažetak:

Knjiga sadrži priče koje se ponedjeljkom ujutro emitiraju na Radio Splitu uz komentar autorice. Slušanje priča i komentara je svojevrsni sastanak slušatelja sa svojom dušom, prigoda za razmišljanje i o naoko običnim i trivijalnim stvarima, pogled na poznato iz drugog kuta.
Tako je npr. gosp. Gandhi nakon što mu je 16 godišnji  sin lagao zaključio: Nešto nije bilo ispravno u mojem odgoju prema tebi što ti nije dalo dovoljno samopouzdanja da mi kažeš istinu. Kako bih shvatio o čemu se radi, tj. gdje sam pogriješio, umjesto autom propješačiti ću do kuće te putem razmišljati o tome (pješačio je 29 km).

Bilješka o autorici:

Mirjana Nazor rođena je u Zagrebu, diplomirala jednopredmentnu psihologiju 1971. godine, 1979.  magistrirala i 1987. doktorirala na  Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Stalno je zaposlena na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Splitu u zvanju izvanrednog profesora. Vanjski je suradnik Filozofskog fakulteta i Umjetničke akademije u Splitu. Od 1999. do 2001 bila dekanica  Fakulteta.

Počasna je članica Lige za prevenciju ovisnosti, a povremeno sudjeluje u održavanju predavanja u okviru različitih Liginih projekta. Dopredsjednica je Hrvatske akademske udruge Split-čovjek nadasve i članica Građansko etičkog foruma Hrvatske. 

Do sada je objavila pedesetak  znanstvenih i stručnih radova, pet knjiga u suautorstvu (Narkomani:smrtopisi, Avanturizam roditeljstva: adolescencija - prevencija, Obiteljska i društvena socijalizacija - prilog nacionalnoj strategiji sprečavanja zlouporabe droga; Izazov je biti učitelj; Bumerang odgoja) te  samostalno četiri knjige stručnih eseja: Razbij ogledalo, Genetski modificirani mozak, Otklizavanje pameti i Što smo sijali to žanjemo!.     

Ključne riječi: priča,radio Split,duhovna poruka

E-mail: Mirjana Nazor

Naslov: Male priče 2
Autor: Mirjana Nazor
Broj stranica: 228
Nakladnik: HRVATSKA AKADEMSKA UDRUGA SPLIT - ČOVJEK NADASVE
Godina izdanja: 2012.
ISBN: 978-953-7550-12-7
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

Product Length: 0.0000 cm
Product Width: 0.0000 cm
Product Height: 0.0000 cm
Product Weight: 0.0000 kg
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.