Tatjana_Udović_Triesduja_webknjizara_redak_WEB_1365
Product Code: W-1365

TRIESDUJA, Tatjana Udović

15,93 €

Sažetak:

Roman koji opisuje mikrokulturu na liniji br. 32, u autobusu koji prevozi opatijske srednjoškolce iz Rijeke u Opatiju i obrnuto.

Tatjana Udović za temu svog pripovijedanja uzima ono što je obilježilo njeno srednjoškolsko obrazovanje, ali i životno iskustvo – vožnju na liniji 32. Nije to samo vožnja od Rijeke do Opatije, nego učenje preživljavanja u prilično nehumanim okolnostima, svojevrsna „škola guranja“ u kojoj opstaju samo najizdržljiviji

Glavnu riječ u Triesduji ima grupa muških likova koju vodi negativac Lay, sedamnaestogodišnjak bezobziran u borbi za sjedala u pretrpanom autobusu. Priča je to o odrastanju, o vječnom sukobu mladih sa svijetom oko sebe, a posebno sa starijima, o međusobnom nerazumijevanju djece i odraslih, o adolescentima koji se, naizgled najbolje osjećaju u ulozi „pijanih divljaka“, sami protiv svih, zaštićeni solidarnošću većine (ili manjine).

 

Bilješka o autorici:

Kroz svoj literarni rad Tatjana Udović najviše zanimanja pokazuje za mlade i djecu.

Autorica je bajki, romana za mlade, romana za odrasle, antropološkog filma i autobiografske priče.

Ključne riječi: roman, mladi, opatija, rijeka, lovran, kultura, hotelijersko-turistička škola, obrtnička škola, ugostiteljska škola, šole, bakula, srednja škola, triesduja, 32, tridesetidvojka

Link: https://udrugazakulturuca.hr/

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Triesduja
Autorica: Tatjana Udović
Broj stranica: 124
Nakladnik: REDAK, Udruga za kulturu Ča
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-336-891-7, 978-953-8364-14-3
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.