Nada_Vukašinović_SLIKE_NA_KOŽI_webknjizara_redak_WEB_1348 - Copy
Product Code: W-1348

SLIKE NA KOŽI, Nada Vukašinović

11,95 €

Sažetak:

poezija

 

Bilješka o autorici:

Nada Vukašinović rođena je u Osijeku, a za Zagreb je vezuje njezino školovanje, obiteljski i profesionalni život. Završila je pedagogiju, komparativnu književnost i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu. Piše poeziju, kratke i putopisne priče, okušala se književnoj fantastici i pisanju kriminalističkih priča. Objavljuje priče u časopisima i na internetskim portalima. Sudjeluje na natječajima za poeziju, kratku i putopisnu priču u Hrvatskoj i u regiji. Objavila je kratke priče u međunarodnoj zbirci kratkih priča Jesenja nota i poeziju u međunarodnoj zbirci Snovi sjećanja 2 (2018), poeziju u zbirci Zagreb na dlanu (2020) te u tridesetak zbornika i časopisa u tiskanom i elektroničkom obliku. Njezina priča „Pila sam kavu s Carlom del Ponte“ uvrštena je antologiju suvremenih kratkih književnih formi na Međunarodnom festivalu suvremenih književnih formi u Skopju (2021). Na književnom natječaju Hrvatskog sabora kulture 2021. godine dodijeljena joj je za poeziju Plaketa Pavleka Miškine.

Nagrađena je na anonimnom natječaju Matice hrvatske u Osijeku za najbolji prozni tekst u 2014. godini, a u 2015. godini objavila je knjigu kratkih priča Slučajno. 2020. godine dobila je potporu Ministarstva za kulturu za pisanje knjige kratkih priča. Kratke priče i poeziju objavljuje na https://www.facebook.com/Moje-niti-

234355380451462/

Objavila je knjige kratkih priča: Slučajno (2015) i Izgubljena rijeka (2021

Ključne riječi: kako ćete znati? kako je bilo?
svjedočenje, spašavanje slika,
potpis slikama, slike na koži,
istraživanje svjetla, nada u stihovima;
ispitivanje daljina, blizina, vremena, jezik;
traženje odgovora, odgovor u pukotinama,
odgovor u vidljivosti, nevidljivost, odustajanje;
stihovi u kojima se pronalaze, drugi koji nam trebaju, drugi da bi preživjeli, stihovi da bi preživjeli.

E-mail: Nada Vukašinović

 

Naslov: SLIKE NA KOŽI
Autorica: Nada Vukašinović
Broj stranica: 102
Nakladnik: Hrvatski sabor kulture
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-6074-35-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.