Josipa_Kocman_Grošinić_Štefekovi_jadi_od_A_do_Ž_webknjizara_redak_FB_1363
Product Code: W-1363

ŠTEFEKOVI JADI OD A DO Ž, Josipa Kocman Grošinić

99,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

„Štefekovi jadi od A do Ž“ kajkavska je priča u stihovima o sedmogodišnjem dječaku Štefeku. Štefek je dječak koji slavi rođendan i jedina želja mu je dobiti bicikl. S obzirom da njegov otac nema novaca, u tome mu pomaže djed.

Priča je ispričana na način da se pojedini istaknuti pojmovi u stihovima redaju po abecedi.

Priča, osim same radnje, donosi i promišljanje o odnosima između starijih i mlađih generacija. To je priča o zahvalnosti i poštivanju svojih roditelja, djedova i baka, priča u kojoj nematerijalno postaje važnije od materijalnog.

Na samom kraju slikovnice nalazi se i kajkavska igra za male čitatelje.

Bilješka o autorici:

Josipa Kocman Grošinić rođena je 6. ožujka 1993. godine u Varaždinu. Završila je Učiteljski fakultet u Zagrebu – odsjek u Čakovcu čime je stekla zvanje magistre primarnog obrazovanja s modulom hrvatskog jezika. Ljubav prema podučavanju i kajkavskom narječju gaji od najranije dobi pa je već u osnovnoj školi sudjelovala na brojnim manifestacijama posvećenim očuvanju kajkavskog govora. 2018. godine tiskala je „Mali rječnik govora Budinščine“ nakon čega je 2021. godine izdala digitalno izdanje slikovnice „Štefekovi jadi od A do Ž“. U ožujku 2022. godine sudjelovala je kao predavač na državnom stručnom skupu za učitelje hrvatskoga jezika u Klanjcu s temom očuvanja kajkavskog narječja u nastavi i izvannastavnim aktivnostima. U travnju i svibnju 2022. godine sudjelovala je na Učiteljskom proljetnom skupu kao i Županijskom stručnom skupu učitelja razredne nastave Krapinsko – zagorske županije s istom temom. Dobitnica je godišnjeg priznanja udruge „Kajkaviana“ za poseban doprinos u očuvanju kajkavskog narječja među učenicima.

Ključne riječi: Štefek, Štefekovi jadi, abeceda, kajkavsko narječje, slikovnica, rođendan, biciklin

Naslov: Štefekovi jadi od A do Ž
Autorica: Josipa Kocman Grošinić
Broj stranica: 20
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-336-890-0
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

There are yet no reviews for this product.