Anka_Golemac_Teorija_grafova_webknjizara_redak_WEB_1303
Product Code: W-1303

TEORIJA GRAFOVA, Anka Golemac

Sažetak:

Udžbenik Teorija grafova obuhvaća standardne početne teme teorije grafova: pregled i svojstva osnovnih tipova grafova, povezanost, stabla, planarne grafove, sparivanje u grafovima i bojenje grafova. Dva zadnja poglavlja posvećena su usmjerenim grafovima i kapacitiranim mrežama. Namijenjen je prvenstveno studentima matematike, ali će biti koristan i čitateljima kojima matematika nije temeljna struka, a koji imaju potrebu sustavno usvojiti osnovna znanja o grafovima. U izlaganju se poštuju načela matematičke strogosti i općenitosti, ali brojni primjeri, ilustracije i komentari olakšat će razumijevanje sadržaja na intuitivnoj i praktičnoj razini

 

Bilješka o autorici:

Prof. dr. sc. Anka Golemac redovita je profesorica u trajnom zvanju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Diplomirala je na studiju matematike Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu 1979. godine. Stupanj magistra znanosti stekla je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, gdje je kasnije obranila i doktorsku disertaciju pripremljenu na Matematičkom institutu Sveučilišta u Heidelbergu. Nakon diplomiranja nekoliko je godina radila u srednjoj školi, a potom na mostarskom sveučilištu. Od 1994. godine zaposlena je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. Područje njezinog znanstvenog rada je diskretna matematika, posebice istraživanje kombinatornih dizajna i srodnih diskretnih struktura.

 

Ključne riječi: Graf, digraf, sparivanje, planarnost, bojenje grafova

 

Naslov: Teorija grafova
Autorica: Anka Golemac
Broj stranica: 152
Nakladnik: Prirodoslovno-matematički fakultet
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-7155-22-3
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

There are yet no reviews for this product.