Aleksandar_Ljubotina_Matematičko-logička_terapija_(MALOT)_webknjizara_redak_WEB_1341
Product Code: W-1341

MATEMATIČKO-LOGIČKA TERAPIJA (MALOT), Aleksandar Ljubotina

105,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

Matematičko-logička terapija (MALOT) je knjiga namijenjena prvenstveno obiteljskim liječnicima i psiholozima, ali i svim drugim stručnjacima koji u svakodnevnom radu psihosocijalno procjenjuju, provode potpornu psihoterapiju i psihološki savjetuju svoje pacijente odnosno klijente. Također, knjiga je namijenjena i širem krugu čitatelja koje zanima psihološko savjetovanje i psihoterapijski pristup u rješavanju zdravstvenih problema.

U matematičko-logičkoj terapiji, matematički se koncepti i konstrukti koriste u pojašanjavanju psihičke strukture i mentalnih procesa osobe, uvodeći logičku dimenziju u često iracionalno i nelogično ponašanje osobe. Od brojnih grana matematike izabrali smo one koje se najbolje mogu uklopiti u izgradnju psihoterapijskog modela. To su: algebra, aritmetika, euklidska geometrija, neeuklidske geometrije, trigonometrija), funkcionalna analiza, kombinatorika, matematička logika, statistika, teorija čvorova, teorija grafova, teorija mreža, teorija igara, teorija kaosa, teorija pogrešaka, teorija skupova i teorija vjerojatnosti.

 

Bilješka o autoru:

Aleksandar Ljubotina je rođen 19. travnja 1957. u Rijeci, gdje je 1981. diplomirao na Medicinskom fakultetu. Nakon pripravničkog staža pri KBC Rijeka, nastavlja raditi kao obiteljski liječnik u Domu zdravlja Poreč. Od 1984. radi u Domu zdravlja Rijeka, u ambulanti medicine rada za poduzeća „Luka“, koja nakon jedne od reformi zdravstva postaje ambulantom obiteljske medicine.

Studij psihologije završava 1998. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Godine 2000. postaje magistar biomedicinskih znanosti, 2007. specijalist obiteljske medicine, a 2012. postaje doktor biomedicinskih znanosti.

Od 2008. do 2009. godine radi kao asistent na Katedri za socijalnu medicinu i epidemiologiju, a od 2009. kao asistent na Katedri obiteljske medicine Medicinskog fakulteta u Rijeci. Godine 2017. izabran je u nastavno zvanje docenta na Katedri obiteljske medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Uz više znanstvenih i stručnih radova autor je knjiga „Sitna riba SOM“ , „Sve boje stresa“ i „Liječenje komunikacijom“.

U okvirima stručnog i znanstvenog interesa posebno se bavi komunikacijom zdravstvenih djelatnika i pacijenata, kao i ulogom psihološkog stresa u nastanku i tijeku bolesti.

E – mail: alexandar_ljubotina@yahoo.com

 

Ključne riječi: psihoterapija, savjetovanje, matematika, logika, obiteljska medicina

E-mail: Aleksandar Ljubotina

Naslov: Matematičko-logička terapija (MALOT)
Autor: Aleksandar Ljubotina
Broj stranica: 98
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-336-875-7
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

There are yet no reviews for this product.