Ksenija_Cipek_i_Antonijo_Eljuga_Analiza_zakonodavnog_prijedloga_za_kriptoimovinu_u_Europskoj_uniji_(4c)_webknjizara_redak_WEB_1297
Product Code: W-1297

ANALIZA ZAKONODAVNOG PRIJEDLOGA ZA KRIPTOIMOVINU U EUROPSKOJ UNIJI, Ksenija Cipek i Antonijo Eljuga

Sažetak:

Nepostojanje jedinstvene definicije kriptoimovine kao niti ujednačenih pravila na tržištima kriptoimovine, predstavlja ozbiljnu prepreku ulagačima, poreznim tijelima i drugim institucijama. Mogućnost financiranja terorizma i pranja novca kao i potpuni gubitak uloženoga od strane ulagača uslijed nereguliranih tržišta, otvara prostor uređenju ovih pitanja. Operativni i financijski rizici povezani s kriptoimovinom, kriptotržištima i e-novčanicima na kriptotržištu su puno veći nego na reguliranom financijskom tržištu.

Obzirom na značaj tržišta kriptoimovine, koji nije zanemariv, potrebno je voditi računa o transakcijama kao i poreznom pitanju vezano za kriptoimovinu. Porezna administracija i druga tijela trebaju tržišta kriptoimovine smatrati vrlo aktualnim pitanjem koje je potrebno sustavno pratiti. Ovaj tekst je namijenjen upoznavanju službenika Porezne uprave, ali drugih dionika, s prijedlozima pravnog okvira tržišta kriptoimovine prvenstveno na razini EU-a.

 

Bilješka o autorima:

Ksenija Cipek i Antonijo Eljuga

Ključne riječi: kriptovalute

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Analiza zakonodavnog prijedloga za kriptoimovinu u Europskoj uniji )
Autori: Ksenija Cipek i Antonijo Eljuga
Broj stranica: 198
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2022.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.