Željko_Martinović_i_Dalibor_Legac_Stalna_poslovna_jedinica_(12m)_webknjizara_redak_WEB_1265
Product Code: W-1265

STALNA POSLOVNA JEDINICA, Željko Martinović i Dalibor Legac

Sažetak:

U ovoj knjizi detaljno su razrađena pravila o stalnoj poslovnoj jedinici od njenih početaka do današnjih dana. Razjašnjena su značenja i primjena pojedinih odredaba pravila o stalnoj poslovnoj jedinici, spomenuta pravila o dodjeljivanju dobiti stalnoj poslovnoj jedinici te su posebno razjašnjene nove odredbe proizašle iz OECD-ovog BEPS Akcijskog plana.

Osim toga, posebno su razrađeni ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koje Republika Hrvatska ima s drugim državama te pregledno tablično prikazane odredbe o stalnoj poslovnoj jedinici u njima. Na taj način jednostavno se na jednom mjestu mogu naći pozitivna međunarodna pravila o stalnoj poslovnoj jedinici koji su primjenjivi u RH. Isto tako, na sličan transparentan i jednostavan tablični način prikazane su izmjene u primjenjivim pravilima o stalnoj poslovnoj jedinici nastale izmjenama koje donose odredbe MLI-ja koje se tiču stalne poslovne jedinice i koje se primjenjuju ukoliko su ih i RH i druga država prihvatile.

Na ovakav način se čitateljima na jednom mjestu i pojednostavljeno za praktičnu upotrebu pružaju vrlo komplicirana pravila o postojanju stalne poslovne jedinice i prava RH da oporezuje dobit inozemnih poduzetnika ostvarenu na svojem području kao i prava drugih država da oporezuju naše poduzetnike kada posluju u inozemstvu.

 

Bilješka o autorima:

Željko Martinović i Dalibor Legac

Ključne riječi: porezivanje, Hrvatska

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Stalna poslovna jedinica (12m)
Autor/autorica: Željko Martinović i Dalibor Legac
Broj stranica: 468
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2022.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.