Ivica_Bagarić_Protest_webknjizara_redak_WEB_1244
Product Code: W-1244

PROTEST, Ivica Bagarić

137,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

Te naizgled posve obične, no ipak suviše turobne večeri, psihijatar, otežalih udova, ali britkog uma, promotrio je čovjeka ispred sebe i ne znajući koliku snagu i moć on krije u sebi. Prozvavši samoga sebe Posljednji, čovjek će započeti umnu bitku, pretvarajući nesmiljenom žestinom njihovo bojno polje u prah, dio po dio. Hvatajući se u koštac s najtežim zadatkom u svome životu, doktor od čovjekovog „praha“ gradi iznova svijet, nesvjestan zamke kojoj se korak po korak nezaustavljivo primiče.

Uronjen u beskonačno more ljudske patnje, doktor i sam, zajedno sa svojim sedamnaestogodišnjim sinom, tuguje za preminulom suprugom, posustaje i pada, a potom iznova pronalazi snagu i nastavlja, naprežući svoj um sve do krajnjih granica shvaćanja. No njegov će se svijet upravo tada okrenuti naglavce.

Sjedeći uz prozor svoje dnevne sobe, dok mirno, gotovo čarobno popodne lebdi nad travnjakom ispred njegove kuće, otvorit će bijelu omotnicu i pročitati svega nekoliko redaka. Ispod poziva na najveću i najvažniju raspravu – raspravu na život i smrt – stajat će potpis, ispisan nervoznom rukom Posljednjeg. U zalazak sunca, još istoga dana, na velikim liticama južno od grada, kao u samrtnom grču, kočit će se riječi pred njim.

Roman „Protest“ djelo je koje suvereno vlada gotovo svim važnim pitanjima vezanim za život pojedinca, oslobađajući istodobno čitatelja vremenskog, ali i prostornog okvira te povezujući probleme ljudske prirode u zajedničku misiju preživljavanja, usmjeravanja i nadilaženja samoga sebe. Iako najvećim dijelom nosi obilježja transformacijske fikcije, roman na svome putu, odvažnim, ali autentičnim postupcima, uzima ponešto i od drugih književnih vrsta preuzimajući tako na sebe zrcalnu sliku ljudske sudbine. Koristeći znanja i spoznaje iz raznih područja znanosti, ali i njihove granice, djelo „Protest“, s punim poštovanjem, nastoji uprijeti pogled u tračak svjetla, zastrtog zavjesom duhovnosti.

 

 

Bilješka o autoru:

Ivica Bagarić, rođen je 25. travnja 1989. u Bugojnu, gradu smještenom u dolini rijeke Vrbas, u središnjoj Bosni i Hercegovini. Godine 1995. s nepunih šest godina zbog nesreće izazvane eksplozivnom napravom gubi vid, te kao potpuno slijepa osoba odlazi na školovanje u Republiku Hrvatsku.

Godine 2013. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stječe diplomu magistra psihologije. Jedno vrijeme provodi u radu na prevenciji suicida, zatim u području sportske psihologije, a nakon toga i u socijalnoj psihologiji. Godine 2018. dovršava svoj prvi roman „Protest“.

 

Ključne riječi: Smisao, ljubav, vjera, život, patnja, depresija, suicid.

E-mail: Ivica Bagarić 

 

Naslov: Protest
Autor: Ivica Bagarić
Broj stranica: 354
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-805-4
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.