Goran_Matijević_–_Surla__NARKO_DEMON_webknjizara_redak_WEB_1237
Product Code: W-1237

NARKO DEMON, Goran Matijević – Surla

150,00 kn
Manufacturer Vlastita Naklada

Sažetak:

Djelo je svojevrsni autobiografski prikaz nebrojenih životnih avantura Gorana Matijevića Surle, sportaša (boksera) i ugostitelja iznimnog iskustva. U djelu je osebujnim pripovjedačkim stilom iskreno opisao svoj životni put oplemenjen mnogim lijepim i ružnim iskustvima. Na prostorima bivše Jugoslavije zapamćen je kao voditelj prvog disko kluba (otvoren u Brčkom u BiH) i najprestižnijih ugostiteljskih lokala i disko klubova u Splitu. U djelu autor prepričava svoja životna iskustva povezujući kratke priče novim književnim oblikom (sam osmislio) – inovjetke. sa zanimljivim događanjima i različitim osobama koje su na ovaj ili onaj način obilježile njegovu karijeru i životni put. U djelu je opisao atentate i pokušaje atentata koje su na njega vršile osobe iz narko miljea jer je priječio distribuciju opijata u ugostiteljskim objektima koje je vodio. U ovoj knjizi autor prvi put otvoreno govori o pozadini mnogih nemilih događaja u Splitu. Zanimljivo je i njegovo svjedočanstvo iskrenog vjernika preobraćenika kada je nakon teške prometne nesreće čudom ostao živ. U svom pisanom prvijencu, osmislio je „projekt EKO marihuana“, s kojim bi se, uvjeren je autor, bitno smanjila uporaba droga u cijelom svijetu.

 

Bilješka o autoru:

Goran Matijević Surla se prvi put spominje u medijima 1975. godine, kada je s 18 godina počeo boksati za BK Split. Tada je radio kao redar u više lokala, na koncertima i bio osobni tjelohranitelj poznatim pjevačima na turnejama. Studirao je Pravni fakultet koji napušta kao apsolvent odlučivši se za poslovnu karijeru u ugostiteljstvu. U 22. godini otvara prvi disko-klub, „Val 45“ u Brčkom. Nakon toga vodio je više lokala u Splitu koji su upamćeni kao kulturna okupljališta mladih: CC, Shakespeare, Hollywood, Song-cafe, Metropolis, Aria. Shakespeare je po anketi zagrebačkog Vjesnika bio proglašen najboljim disko-klubom u bivšoj Jugoslaviji. Nakon 1990., Goran Matijević Surla često je bio žrtvom napada i atentata osoba iz narkomiljea, jer je u svojim lokalima priječio distribuciju droga.

Ključne riječi: Surla, Atentati, Klubovi Shakespeare, Hollywood Metropolis-Aria, Song.

 

Naslov: NARKO DEMON
Autor: Goran Matijević – Surla
Broj stranica: 270
Nakladnik: Vlastita naklada
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-49772-0-0
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.