Dalibor_Legac_i_Željko_Martinović_Mnogostrani_instrument_–_MLI_webknjizara_redak_WEB
Product Code: W-1203

MNOGOSTRANA KONVENCIJA O PROVEDBI MJERA POVEZANIH S UGOVORIMA O IZBJEGAVANJU DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA U SVRHU SPRJEČAVANJA SMANJENJA POREZNE OSNOVICE I PREUSMJERAVANJA DOBITI

Sažetak:

Mnogostrana konvencija je mnogostrani ugovor koji se primjenjuje uz postojeće ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja na način da modificira njihovu primjenu. Na taj način se dvostrani ugovori mijenjaju na sinkroniziran i dosljedan način s ciljem brze provedbe mjera povezanih s ugovorima u svrhu sprječavanja smanjenja porezne osnovice i preusmjeravanja dobiti.
Cilj je Konvencije da se ubrza i pojednostavi implementacija mjera razvijenih u okviru BEPS akcijskog plana koje zahtijevaju izmjene postojećih ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Razvijanje iste je bilo potrebno ne samo kako bi se spriječilo smanjenje porezne osnovice i preusmjeravanje dobiti, već i kako bi se osigurala održivost okvira za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja.
U ovom se priručniku donose osnovne značajke Mnogostrane konvencije te Zakon o potvrđivanju Mnogostrane konvencije, popis hrvatskih rezervi i obavijesti prilikom polaganja isprave o ratifikaciji, obrazloženje Mnogostrane konvencije kao i Smjernice za izradu sintetiziranih tekstova. Sve navedeno donosi se i na engleskom jeziku kao mjerodavnom prilikom tumačenja odredbi. Na kraju se nalaze često postavljana pitanja u vezi Mnogostrane konvencije sa sadržanim odgovorima.

Ključne riječi: Dvostruko oporezivanje, Hrvatska

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Mnogostrana konvencija o provedbi mjera povezanih s ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u svrhu sprječavanja smanjenja porezne osnovice i preusmjeravanja dobiti (Mnogostrani instrument – MLI) (7a)
Autori: Dalibor Legac i Željko Martinović
Broj stranica: 508
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2021.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.