Marko_Silov_Šljive_koštica_ili_srndaća_koščica_webknjizara_redak_WEB_1142
Product Code: W-1142

ŠLJIVE KOŠTICA ILI SRNDAĆA KOŠČICA, Marko Silov

80,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

„Prvijenac Marka Silova žanrovski je koktel kojim autor koketira s nadrealizmom, ludizmom, apsurdom i magijskim realizmom. Već sam naslov Šljive koštica ili srndaća koščica dobro nas upućuje na ono što nas unutra čeka.

Autorova preokupacija igrom riječi, frazama i floskulama vidljiva je već nakon nekoliko prvih pročitanih minijatura. Poetski kalambur izvire iz suprotnosti i dvojnosti, pa autor hororu suprotstavlja rimu, ozbiljnosti igru, modernom magijsko i drevno, a klišeju nameće racio. Zbirka je to poetsko-proznih fragmenata koji se na nekim mjestima pretvaraju u filmske kadrove, a na drugima u pomno osmišljene partiture.

Protagonisti mikro priča su bića zatvorena u svoje misli i maštu koja im se nameće stvarnijom od stvarnosti, a sitne, dnevne preokupacije njihova uma rastu i dolaze u prvi plan pa tako začudno i nevjerojatno već u sljedećem trenutku postaje stvarno i svakodnevno.

Premda prošarana igrom Silovljeva zbirka itekako je duboko promišljen tekst prepun višeznačnosti koji nas odvodi na put od svijeta iza zrcala do intimnog svijeta koji počiva u nama.“

Marina Gudelj

Bilješka o autoru:

Marko Silov danju je knjižničar, a noću pisac. Rođen je 1991. godine u Šibeniku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomu magistra informacijskih znanosti stekao je 2019. godine na Sveučilištu u Zadru. Živi i radi u Splitu.

Ključne riječi: Fragmentarna proza, nadrealizam, groteska, ludizam, kalambur, magijski realizam, apsurd, Marko Silov

E-mail: Marko Silov 

 

Naslov: Šljive koštica ili srndaća koščica
Autor: Marko Silov
Broj stranica: 82
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-760-6
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.