Đorđe_Nadrljanski,_Mila_Nadrljanski,_Mira_Pavlinović_DIGITALNO_POSLOVANJE_U_POMORSTVU_webknjizara_redak_WEB_1130
Product Code: W-1130

DIGITALNO POSLOVANJE U POMORSTVU, Grupa autora

150,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

U ovoj knjizi razmatraju se promjene u brodarskoj industriji za poboljšanje sigurnosti, učinkovitosti i održivosti brodarstva. Pokriva se raznolikost trenutnih, novih zbivanja u korištenju umjetne inteligencije u industrijskom sektoru viđena iz četvrtoga gledišta industrijske revolucije (cyber-fizičke aplikacije, tehnologije i alati umjetne inteligencije, Industrijski Internet stvari i analitika podataka). Prikazuju se originalni rezultati istraživanja i pregled literature od izuzetnih zasluga. Cilj knjige je studentima približiti trenutne i nove trendove u korištenju umjetne inteligencije za Industriju 4.0. Rezultat je nova primijenjena znanost poznata kao digitalna transformacija koja istražuje mogućnosti razmjene podataka i analitike u pomorskoj industriji. Ovo novo područje studiranja objedinjuje istraživače i akademsku zajednicu s praktičnim iskustvima iz oblasti brodarstva koji doprinose iskorištavanju potencijala digitalnih tehnologija.

Bilješka o autorima:

prof. dr.sc. Đorđe Nadrljanski, znanstveno polje: informatika i informacijske tehnologije. Obranio je doktorsku disertaciju u području kibernetike i informacijskih znanosti na Fakultetu političkih znanosti u Beogradu 1977. 1984. je izabran za redovitog profesora u znanstvenom području informatika i informacijske tehnologije. Prof. dr.sc. Đorđe Nadrljanski ima bogat znanstveni i stručni opus; autor je 62 knjige (više od 300 znanstvenih radova i 70 projekata u području informatike). Nadzirao je 22 doktorske disertacije, 46 magistarskih radova i 15 stručnih radova te je bio mentor na oko 250 radova. Predavao je kao gostujući profesor na redovnim i poslijediplomskim studijima informatike na fakultetima u Novom Sadu, Beogradu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku i Zagrebu.
Trenutno radi kao dekan na Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment u Splitu.

prof. dr.sc Mila Nadrljanski, Roguljić, znanstveno polje: informatika i informacijske tehnologije, informacijske znanosti, grana komunikologija.
2006. je doktorirala na znanstvenom doktorskom studiju iz informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru i dobila akademsku titulu doktora informacijskih znanosti, grana komunikologija. 2020. izabrana u znanstveno zvanje znanstvene savjetnice u trajnom zvanju za područje društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti. Prof. dr.sc. Mila Nadrljanski ima bogat znanstveni i stručni opus; autor je 30 knjiga i više od 160 znanstvenih i stručnih radova. Trenutno radi na Pomorskom fakultetu u Splitu.

doc. dr. sc. Mira Pavlinović, znanstveno polje: informatika i informacijske tehnologije, informacijske znanosti, grana informacijski sustavi i informatologija. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu engleski jezik i književnost i informacijske znanosti. 2016. godine dobila je akademsku titulu doktora informacijskih znanosti, grana informacijski sustavi i informatologija, a 2019. godine izabrana je u znanstveno-nastavno zvanje docent za područje društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti. Radi na Pomorskom fakultetu u Splitu.

Ključne riječi: digitalno poslovanje, pomorstvo, digitalni brodski blizanci, umjetna inteligencija, digitalna tehnologija

E-mail: Kontakt

 

Naslov: DIGITALNO POSLOVANJE U POMORSTVU
Autori: Đorđe Nadrljanski, Mila Nadrljanski, Mira Pavlinović
Broj stranica: 130
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-753-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.