Franciskovic_Drago_Gospodarska_i_financijska_matematika_naslovnica_WEB
Product Code: W-1081

GOSPODARSKA I FINANCIJSKA MATEMATIKA, Drago Francišković

100,00 kn
Manufacturer Vlastita Naklada

Sažetak:

Udžbenik obrađuje nizove, postotni račun, omjere i razmjere, pravilo trojno, račun diobe, račun smjese. Iz financijske matematike udžbenik definira osnovne pojmove, obrađuje dekurzivno jednostavno i složeno ukamaćivanje za slučaj konstantne i diskretno promjenjive kamatne stope te jedne i više uplata. Obrađuje konstante uplate u jednakim vremenskim razmacima i zajam jednakim anuitetima.

Bilješka o autoru:

Drago Francišković, diplomirani inženjer matematike, je znanstveni stupanj magistra znanosti iz matematike stekao 1990. godine na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu. Autor je više znanstvenih i stručnih radova iz financijske matematike kojom se bavi tridesetak godina. Predavao je četiri godine Financijsku matematiku na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku, te je koautor udžbenika Financijska i aktuarska matematika. Zadnjih deset godina na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu predaje Ekonomsku matematiku u sklopu koje se predaje i financijska matematika.

Ključne riječi: gospodarska matematika, financijska matematika, postotni račun, omjer, razmjer, razmjerne veličine, proporcionalne veličine, obrnuto razmjerne veličine, pravilo trojno, račun diobe, račun smjese, jednostavno ukamaćivanje, složeno ukamaćivanje, zajam, kredit, anuitet, otplata,

E-mail: Drago Francišković

 

Naslov: Gospodarska i financijska matematika
Autor: Drago Francišković
Broj stranica: 126
Nakladnik: Vlastita naklada autora
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-48981-1-6
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

 
Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.