MEDRI_-_PEREŽA_-_Kako_napisati_dobar_prikaz_slučaja_naslovnica_WEB
Product Code: W-1071

KAKO NAPISATI DOBAR PRIKAZ SLUČAJA? PRIRUČNIK ZA AKTIVNO UČENJE U IZRADI PRIKAZA SLUČAJA KAO ZNANSTVENOG ČLANKA, Doc. dr. sc. Nina Pereza, dr. med.

Sažetak:

Priručnik za aktivno učenje u izradi prikaza slučaja kao znanstvenog članka pod naslovom „Kako napisati dobar prikaz slučaja?“ obavezna je literatura za polaznike istoimene radionice, odnosno student diplomske razine sveučilišnih studija Medicina, ali i za polaznike drugih znanstvenih edukacija, uključujući program cjeloživotnog učenja pod naslovom „Primjenjiva znanost za zdravstvenu profesiju“. Osnovna vizija i ideja bila je da se u strukturiranom obliku i na zanimljiv način polaznicima pruži mogućnost za razvijanje kompetencija za izradu prikaza slučaja kao vrste znanstvenog članka koja je u kliničkoj praksi izuzetno vrijedna. Sadržaj ovog priručnika i pripadajuće edukacije podijeljen je u tri cjeline:
(1) struktura i funkcija prikaza slučaja,
(2) smjernice za pisanje prikaza slučaja te
(3) feedback radionica na kojoj će polaznici pokazati
stečeno znanje i vještine u obliku napisanog prikaza slučaja kao znanstvenog članka, a nastavnici koji sudjeluju u provođenju radionice pružit će im povratne informacije o izvršenim zadacima.

Bilješka o autorici:

Nina Pereza docentica je na Katedri za Medicinsku biologiju i genetiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, te viša znanstvena suradnica. Suosnivačica je i voditeljica Studentske sekcije znanstveno-stručnog časopisa Medicina Fluminensis i Studentske sekcije Centra za unaprjeđenje nastavničkih kompetencija i komunikacijskih vještina Medicinskog fakulteta u Rijeci. Dobitnica je Nagrade za nastavnu izvrsnost Sveučilišta u Rijeci, Zahvalnice i Diplome Hrvatskog liječničkog zbora i Nagrade za najbolju mladu znanstvenicu Medicinskog fakulteta u Rijeci za temeljne medicinske znanosti. Autorica je i koautorica brojnih znanstvenih članaka u domaćim i međunarodnim znanstvenim časopisima s relevantnom indeksacijom. Nadalje, njezin dugogodišnji rad temelji se na popularizaciji studentske znanosti, ponajviše kroz edukaciju temeljenu isključivo na metodama aktivnog učenja održavanjem radionica. Urednica je i autorica sedam nastavnih priručnika. Pomoćna je urednica u znanstveno-stručnom časopisu Medicina Fluminensis te članica Uredničkog odbora nekolicine međunarodnih znanstvenih časopisa. Kao Sveučilišna nastavnica, voditeljica je i suradnica na brojnim kolegijima u okviru preddiplomskog, diplomskog, integriranog, doktorskog i specijalističkog studija, pri Medicinskom fakultetu u Rijeci.

Ključne riječi: prikaz slučaja, aktivno učenje, studenti, znanost

Link: https://portal.uniri.hr/portfelj/896

E-mail: Doc. dr. sc. Nina Pereza, dr. med.

 

 

Naslov: Kako napisati dobar prikaz slučaja?
Priručnik za aktivno učenje u izradi prikaza slučaja kao znanstvenog članka
Autorica: Doc. dr. sc. Nina Pereza, dr. med.
Broj stranica: 52
Nakladnik: Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-7957-85-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.