Štajdohar_Pađen_Olga_Plivati_laboratorijem_i_ostati_živ_naslovnica_WEB
Product Code: W-1054

PLIVATI LABORATORIJEM I OSTATI ŽIV – POSTATI I OSTATI AKREDITIRANI LABORATORIJ, ILI IPAK BOLJE NE, Olga Štajdohar-Pađen

125,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

Laboratoriji su dugo čekali jedan ovakav, univerzalni priručnik u kojem će pronaći odgovore na mnoga pitanja koja si postavljaju godinama i na koja dobivaju različite ili nikakve odgovore. Ova knjiga nije vodič samo za laboratorije nego i za ocjenitelje, interne auditore laboratorija, konzultante i sve zainteresirane strane koje posluju s laboratorijima. Autorica sažeto, jasno i slikovito daje objašnjenja za zahtjeve koji su postavljeni pred laboratorije, pogotovo ako se laboratoriji odluče za akreditaciju svojih aktivnosti. Osim toga, na vrlo jednostavan način objašnjava složene pojmove i procese, tako da laboratorij dobije jasnu informaciju o tome što se od njega očekuje, temelj je za razumijevanje zahtjeva norme ISO/IEC 17025 i u samim akreditacijskim procesima jer se često zna dogoditi da pod istim pojmom laboratorij i ocjenitelj razumijevaju različit sadržaj. Stoga, ova knjiga je nešto što bi trebao imati svaki laboratorij, auditor, konzultant i ocjenitelj jer će njome svi bolje razumjeti laboratorijske procese oko sebe.

SADRŽAJ
1. Što je laboratorij?; 2. Infrastruktura za kvalitetu i mjesto laboratorija u njoj; 3. Akreditirati laboratorij ili ne?; 4. Kako je nastala ISO 17025?; 5. Nepristranost, neovisnost i integritet; 6. Vjerujete li svom ispitnom rezultatu?; 7. Osnovni proces u laboratoriju; 8. Upravljanje dokumentacijom; 9. Laboratorij na tržištu 10. Kako napisati ponudu; 11. Nabava u laboratoriju; 12. Zadovoljstvo kupca; 13. Siguran rad u laboratoriju; 14. Kompetentnost osoblja; 15. Upravljanje ispitnom opremom; 16. Određivanje umjernih razdoblja; 17. Uzorkovanje i rukovanje uzorcima; 18. Osiguranje valjanosti ispitnog rezultata; 19. Razumjeti kontrolne karte; 20. Međulaboratorijske usporedbe; 21. Validacija i verifikacija ispitnih metoda; 22. Procjena mjerne nesigurnosti; 23. Kako treba izgledati ispitni izvještaj ?; 24. Kako (ne) pisati nesukladnosti?; 25. Interni auditi; 26. Rizici, prilike i preventivne radnje u laboratoriju; 27. Tko mora provoditi ocjenu upravljanja? ; 28. Što kad dođu ocjenitelji?; 29. Što kad odu ocjenitelji?, 30. Laboratoriji budućnosti; Norme i druga literatura koje bi vas mogle zanimati; Web-stranice koje bi vas mogle zanimati

Bilješka o autorici:

Iako po svom temeljnom obrazovanju tehničke struke, nikada se nije uspjela osloboditi živog interesa za svijet oko sebe u cjelini.

Kao poklonik cjeloživotnog učenja i obrazovanja koristi se svakom prilikom produbiti i proširiti svoja znanja. A prilika ima puno. Osim formalnog obrazovanja, najviše cijeni iskustva stečena u suradnji s drugim ljudima.

Redovito objavljuje članke na teme upravljanja kvalitetom, poslovanjem i privatnim životom u stručnim i popularnim časopisima, sudjeluje u organizaciji i radu domaćih i međunarodnih konferencija iz ovog područja. Predaje na seminarima s temama iz upravljanja kvalitetom i laboratorijske prakse.

Autorica je knjige „Plivati s ISO-om i ostati živ – Što je kvaliteta i kako njome upravljati u poslovnim i privatnom životu” objavljene 2009. godine, a zatim ponovno 2015.

Plivati poslovnim vodama i ostati živ – Priručnik za poduzetnike menadžere i one koji se tako osjećaju objavljene 2017. godine.

I nešto na prvi pogled izvan ovih tema, urednica je knjige „Na ovo sam baš ponosna – 62 žene i njihove priče” u kojoj javnosti poznate i javnosti nepoznate žene govore o onome na što su u životu posebno ponosne.

Živi i radi u Zagrebu, a obitelj joj, kao i svima, pruža obilje prilika vježbati upravljanje kvalitetom svakodnevnog života.

Ključne riječi: laboratorij, akreditacija, ISO/IEC 17025, infrastruktura za kvalitetu, inspekcijska tijela, certifikacijska tijela, medicinski laboratoriji, kompetentnost, validacija metoda, međulaboratorijske usporedbe, mjerna nesigurnost, uzorkovanje, umjeravanje, ovjeravanje

E-mail: Olga Štajdohar-Pađen 

 

Naslov: Plivati laboratorijem i ostati živ – Postati i ostati akreditirani laboratorij, ili ipak bolje ne
Autorica: Olga Štajdohar-Pađen
Broj stranica: 242
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2020
ISBN: 978-953-336-676-0
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.