Topić_Nada_Sestra_WEB
Product Code: W-1042

SESTRA, Nada Topić

70,00 kn
Manufacturer Vlastita Naklada

Sažetak:

Nastavljajući se na iznimno uspješnu zbirku poezije naslovljenu „Otac“, Nada Topić nam u zbirci „Sestra“ isporučuje sličnu, a opet različitu poeziju. Za razliku od „Oca“, koji više nije živ, i kojeg je junakinja fantazijski oživljavala u svakom trenutku najobičnije svakodnevice, sad je Nada Topić usmjerena drugom važnom živućem članu obitelji, svojoj sestri. Pomno je svakodnevno promatra i donosi nam svoja kratka opažanja o njoj, iz kojih uopće nije važno razabrati njezin karakter ili eventualno je psiho-profilirati, nego je Nadi Topić važno nešto drugo. Sačuvati sjećanje na ono najintimnije, ono suštinsko koje počiva u „malim“, dapače, najmanjim stvarima. Nada Topić možda konzistentnije i upornije od ikoga u ovom trenutku afirmira male stvari, pojave i događaje koji se nalaze ispod radara velikih stvari i događaja, drame i svega što konstituira „priče“. Ona lirski nježno, s elementima fantazijskog, bilježi najmanje detalje svakodnevice. Povremeno, fantazijsko sasvim nadvlada svakodnevnu stvarnost, ali u većini slučajeva između čudesnog i običnog je vrlo tanka granica koju Nada Topić iznimno uspješno prelazi, gotovo preskačući njihovu ontološku razliku.

Irena Matijašević

Bilješka o autorici:

NADA TOPIĆ (Split, 1977.) objavila je zbirke pjesama Svetac u trajektnoj luci (2005.), Meteorologija tijela (2015.), Bezbroj i druge jednine (2017.), Otac (2019.) i Sestra (2020.), slikovnicu Kako se rodila roda (2007.) te zbirke lirskih proza Male stvari (2016.) i Stope u snijegu (2019.). Doktorirala je u području informacijskih i komunikacijskih znanosti i autorica je znanstvene monografije Knjižara Morpurgo u Splitu (1860. –1947.) i razvoj kulture čitanja (2017.). Živi i radi u Solinu.

Ključne riječi: Nada Topić, poezija, Sestra
Link:
E-mail: Nada Topić


Naslov: Sestra
Autor: Nada Topić
Broj stranica: 92
Nakladnik: Nada Topić, vlastita naklada
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-48474-1-1
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.