Božena_Glavan_U_krilu_lava_naslovnica_WEB
Product Code: W-1026

U KRILU LAVA, Božena Glavan

99,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

Godina je 1675., vrijeme primirja između mletačko – osmanskih vojnih snaga u Dalmaciji iza Kandijskoga rata. Nin je sa svojim okrugom jedini dalmatinski grad koji se u tom trenutku nalazi na sjecištu triju granica jakih političkih sila: Habsburške Monarhije, Mletačke Republike i Osmanskoga Carstva. Bez stanovnika, razrušen te izložen čestim neredima na obližnjoj granici, grad će se iza rata početi obnavljati zaslugom tek jedne ninske plemićke obitelji i ninskoga biskupa.

Priča je to o procesu gubitka samostalnosti jednoga grada u 17. stoljeću koji je, od vladarske prijestolnice u ranome srednjem vijeku, postao tek utvrda za obranu od Osmanlija.

U romanu se isprepliću stvarna povijesna zbivanja s fikcijom. Likovi u njemu uistinu su živjeli u Ninu u to vrijeme i svojim su djelovanjem ostavili značajan trag u njegovoj prošlosti.

Zanimljivi i poučni dijalozi te oživljeni stvarni događaj s primjesom krimića i ljubavne priče stvaraju radnju napetom. Roman je to koji će zasigurno oduševiti čitatelje, napose ljubitelje povijesnih romana.

Bilješka o autoru/autorici:

Autorica knjige Božena Glavan doktorica je povijesnih znanosti. U stručnim časopisima za povijest redovito objavljuje radove za razdoblje ranoga novog vijeka (16. - 18. st.). Ovo je, međutim, prvi njezin roman povijesne fikcije, temeljen na stvarnim događajima o kojima je podatke prikupila iz arhivskih izvora

Ključne riječi: Povijesni roman, Mletačka Republika, rani novi vijek, Mletačko – osmanski ratovi, povijesna fikcija, grad Nin, Dalmacija


E-mail: Božena Glavan 

 

Naslov: U krilu lava
Autor: Božena Glavan
Broj stranica: 124
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-336-661-6
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.