Ivka_Knezevic_Seks_i_selo_naslovnica_WEB
Product Code: W-0912

SEKS I SELO, Ivka Knežević

129,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

Roman Seks i Selo je fikcija fokusirana u svakodnevici. Selo je metafora za našu stvarnost u kojoj su obrazovanje, poštenje, ljudska vrlina i čast marginalizirani, dok istodobno ljudi koji svojim društvenim statusom posjeduju moć, upravljaju posredno i neposredno našim životima, često svojom  bahatošću, nepoštenjem, iznudama... Njihova egocentričnost uključuje, svakako, i seks koji se u odnosima jačih i slabijih podrazumijeva.
U romanu se nižu likovi koje susrećemo u životu i čiji primitivizam i nasilnost imaju katkada razornu i zloćudnu energiju, tzv.ugledne malograđane, nesolidarnost u nevoljama, izoliranost hrabrih pojedinaca poput Lorete, osobe snažnog duhovnog i moralnog integriteta i samohrane majke autistične djevojčice.
Opisan je svijet takvih bića i nepripremljenost zajednice da ih prihvati, stereotipi i predrasude koje ih najčešće u životu prate. A oni su za one koji ih upoznaju - zemaljski anđeli.
Bez obzira na dramatičnost i ozbiljnost teme, čitatelj će čitajući Seks i Selo doživjeti salve smijeha zato što  u tekstu ima duhovite ironije, snažnog humora, paradoksa, a najmanje cinizma.
Jer, sve ljudske mane i površnosti dane su dobronamjerno i s puno želje da ih čitatelj uoči, ali da se zbog toga ne osjeća loše, naprotiv, da se smije jer su relacije baš tako opisane.
I sve pršti od neuništivoga žilavog optimizma. 

Bilješka o autoru/autorici:

Ivka Knežević rođena je 1984. godine u malenom selu Dalmatinske zagore. Završila je Jezičnu gimnaziju u Omišu, zatim studij Hrvatskoga jezika i književnosti u Zadru te stječe naziv profesora hrvatskoga jezika i književnosti. Nakon kratkog rada u struci, posvećuje se djeci i davnoj strasti - pisanju. Više od četiri godine radi kao kolumnistica za portal Jolie.hr., u slobodno vrijeme piše blog Simply Ivka, ima svoju stranicu Ivka Knežević na Facebooku i Instagram profilu.

Ključne riječi: Seks, Selo, raznolikost, autentičnost, površnost, kreativnost, sirove strasti, ogovaranje, samospoznaja, smijeh

E-mail: Ivka Kneževića

 

Naslov: Seks i selo
Autor: Ivka Knežević
Broj stranica: 184
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-336-597-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.