Anela_Novak_Birajte_svoju_hranu_naslovnica_WEB
Product Code: W-1018

BIRAJTE SVOJU HRANU - PRIRUČNIK O PREHRANI ZA OSOBE SA ŠEĆERNOM BOLEŠĆU, Anela Novak

65,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

U ovom priručniku o prehrani jednostavno su prikazani svi elementi važni u prehrani osoba sa šećernom bolešću kako bi postigli željenu tjelesnu težinu i preporučene razine šećera u krvi. Detaljno je opisan sastav hrane, planiranje obroka, izračun potrebnih kalorija, podjela hrane po skupinama namirnica, količine pojedinih namirnica po obroku, te još niz zanimljivosti o prehrani poput uloge sladila, međuobroka, što se može piti…
Namijenjena je osobama sa šećernom bolešću ali može koristiti i svima koji skrbe o njima kao što su specijalisti obiteljske medicine, sestre edukatori odnosno svima koji imaju interes saznati što je to zapravo u hrani.

Bilješka o autoru/autorici:

Anela Novak je docentica na Medicinskom fakultetu u Splitu gdje na Katedri za Kliničku propedeutiku. Autorica je specijalist interne medicine i subspecijalist endokrinologije i dijabetologije te radi kao liječnik specijalist na Zavodu za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog bolničkog centra Split. Potpredsjednica je Hrvatskog društva za endokrinologiju i dijabetologiju HLZ. Uže područje njenog interesa su različiti endokrinološki i metabolički poremećaji, posebice šećerna bolest. Također, autor je većeg broja znanstvenih i stručnih radova te aktivno sudjeluje na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima i tečajevima iz područja endokrinologije i dijabetologije.

Ključne riječi: Prehrana, šećerna bolest, ugljikohidrati


Naslov: Birajte svoju hranu - Priručnik o prehrani za osobe sa šećernom bolešću
Autor: Anela Novak
Broj stranica: 76
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-336-657-9
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.