bijela vucica
Product Code: W-1006

BIJELA VUČICA, Suzana Marić

70,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

„Bijela vučica“ je kratak roman, pisan za djecu i odrasle. Zanimljiva je to priča o nekoliko generacija obitelji vukova koji u surovim uvjetima preživljavaju na planini brinući se za svoje potomstvo. Ako znamo da u cijeloj Republici Hrvatskoj obitava dvjestotinjak jedinki vukova, onda nam je jasno da su te krasne, slobodne životinje pred istrebljenjem. Ljudi ne uviđaju kolika je njihova korisnost za cjelokupni ekosustav.
Suzana Marić je uvjerljivim, lijepim književnim izrazom i uzbudljivom pričom obuhvatila sve probleme njihova istrebljenja. Međusobne borbe, bolesti i nestašica hrane kao da nisu dovoljne prijetnje. Prijeti im i pohlepa čovjeka, nerazumijevanje, požari, zagađenost rijeka… Malo je ljudi
koji razumiju njihov problem i koji ga nastoje ublažiti.
Kada jednom upoznate galeriju likova ovog romana, nećete brzo zaboraviti Velikog, Sivog, Groma, Bijelu, Lanu, Iru… cijeli niz likova kojima je autorica oslikala duševni profil vuka ne zanemarujući ni u jednom trenutku vučju ćud i zakone vučje prirode.
Čovjek, koji je baštinio Zemlju, nije dobar gospodar pa ne brine za druge životinjske i biljne svjetove koji imaju pravo na život.

Marija Juračić

Bilješka o autoru/autorici:

Suzana Marić, rođena 1970. u Zagrebu, a živi u Slatini. Pjesme objavljuje
na portalu Očaravanje. Na festivalu „Kulturom do prijateljstva“ dobila povelju za najljepšu dječju pjesmu. Pjesme i haiku poezija izašle su joj u nekoliko zbornika. Pohvaljena je za sudjelovanje u inicijativi časopisa Sapphoart „Reanimacija zaboravljenih pjesnika „ te za gazelu u zborniku „U srcu gazele „. Bijela vučica „ je njen prvi roman za djecu.

Bilješka o urednici:

Marija Juračić, profesorica hrvatskog i njemačkog jezika, urednica poetskog portala „Očaravanje“ i časopisa za kulturu, umjetnost i društvena pitanja “Diskurs“ objavila je nekoliko zbirki poezije i osam romana, sve u ediciji izdavačke kuće „Redak“. Urednica je mnogih poetskih zbirki i romana raznih autora.

Ključne riječi: Roman, vukovi, ekosustav

E-mail: Suzana Marić  , Kontakt

 

Naslov: Bijela vučica
Autor: Suzana Marić
Broj stranica: 104
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-336-648-7
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.