PFST - Mandić - POMORSKE AGENCIJE I OTPREMNIŠTVO_naslovnica WEB
Product Code: W-0991

POMORSKE AGENCIJE I OTPREMNIŠTVO, Nikola Mandić – Ivana Lovrić

100,00 kn

Sažetak:

Ovaj udžbenik prvenstveno je namijenjen studentima preddiplomskog studija Pomorski menadžment na Pomorskom fakultetu u Splitu. Sadržaj udžbenika usklađen je sa sadržajem programa nastavnog predmeta Pomorske agencije i otpremništvo u V. semestru navedenog studija. Osnovna je svrha ovog udžbenika da studentima pomogne u stjecanju adekvatnih znanja o pravnom okviru i poslovanju pomorskih agenata i otpremnika. Naime, pomorski agent i otpremnik osobe su pomorskog imovinskog prava koje imaju specifičan pravni status. Stoga je potrebno na odgovarajući način prikazati sve karakteristike njihovog pravnog statusa prilikom obavljanja različitih pomorskih poslova.

Bilješka o autoru/autorici:

Dr. sc. Nikola Mandić docent je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Od 2008. godine izvodi nastavu iz različitih pomorsko-pravnih predmeta. Do sada je objavio preko 40 znanstvenih radova, bio koautor na jednoj znanstvenoj monografiji te u svojstvu istraživača sudjelovao na dva znanstvena projekta.

Dr. sc. Ivana Lovrić poslijedoktorandica je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Od 2011. godine izvodi nastavu iz različitih pomorsko-pravnih i pomorsko-ekonomskih predmeta. Do sada je objavila preko 10 znanstvenih radova te u svojstvu znanstvenog novaka sudjelovala na jednom znanstvenom projektu.

Ključne riječi: Pomorski agent, otpremnik, pravni status, poslovi, Pomorski zakonik, Zakon o obveznim odnosima, podzakonski propisi, autonomni izvori prava

 

Naslov: Pomorske agencije i otpremništvo
Autor: Nikola Mandić – Ivana Lovrić
Broj stranica: 310
Nakladnik: Pomorski fakultet u Splitu
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-6655-70-0
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.