Patrik_Weiss_S_kandzama_na_ocima_naslovnica_WEB
Product Code: W-0916

S KANDŽAMA NA OČIMA, Patrik Weiss

50,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

Ova zbirka pjesama je antiratni urlik; jedno zaustavljanje vremena kroz stih s ciljem nagovora na promišljanje naše zajedničke prošlosti. Na početku zbirke autor jasno naglašava intenciju napisanog: „Poezija je iskustvo duše – poriv savjesti da denuncira naturalizirano zlo.“ Također, nedvosmislena je i poruka djela koja odbijajući svaku pretencioznost skromno govori „oprostiti svima i u ime sviju“. Na kraju krajeva ovo je zbirka za sve majke i svu djecu; za sve zločince i žrtve. Jedna veoma fokusirana zbirka koja poručuje svim krvnicima i tiranima da se zločinačka lica ne mogu sakriti rukama uprljanim krvlju. Knjiga za sve, jer svatko u sebi nosi dio krivice. Knjiga za sve, jer svi prečesto okrećemo glavu slijedeći jeftini hedonizam. U prvom redu ova knjiga je otriježnjenje iz mamurluka komodifikacije; interpelacija sviju nas koji vjerujemo da smo apolitični. Stilska otvorenost te fluidnost u kombinaciji sa slobodnim stihom ne samo da prate suvremene tokove u poeziji, već i naglašavaju svojevrsni pesimizam spram budućnosti. Ova zbirka kao vrijedni svjedok današnjice ne predstavlja samo jedan trenutak u vremenu, već sasvim suprotno, funkcionira kao slika, odnosno ogledalo u kojem se zrcali prošlost; prošlost, koja htjeli mi to ili ne, u potpunosti tvori etos nas kakvi smo danas, ali kakvi nužno ne moramo biti i sutra.

Bilješka o autoru/autorici:

Patrik Weiss rođen je u Rijeci 1. svibnja 1996. godine. Trenutno je student diplomskog studija kulturologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Objavljuje poeziju u raznim Internet časopisima i na raznim portalima posvećenim književnosti. Ne preferira određen stil, zalaže se za slobodu izraza i inovaciju u pisanoj riječi. Do sada su mu objavljene 4 zbirke poezije.

Ključne riječi: antiratna poezija, moral, slobodan stih, povijest, prošlost, krv, borba, plač, boljitak, nasilje, nada, žalost, htjenje, usamljenost, krivica

E-mail: Patrik Weiss

Naslov: S kandžama na očima
Autor: Patrik Weiss
Broj stranica: 70

Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2019 .
ISBN: 978-953-336-600-5
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija

There are yet no reviews for this product.