OTISAK VALA, Jadranka RadićOTISAK VALA, Jadranka Radić
Product Code: W-0575

OTISAK VALA, Jadranka Radić

50,00 kn
Manufacturer Redak


Sažetak:

„U pjesmama slobodnih forma, s grafički istaknutim i iz cjelina istrgnutim stihovima u kojima se pretaču i rastaču misli, pjesnikinja (se) pokušava objasniti podastirući nam čas zamagljene pa jasne slike, zvukove užurbanoga grada i zvonjavu zvona, pomicanje zrnca pijeska i let oblaka. I sve je u isto vrijeme besmisleno i smisleno, ljudi i riječi, naizgled beznačajne životne situacije i bljeskovi uvida u tajnu i tajanstvo života, svijest o beskonačnosti i o prolaznosti. …

U pjesmama Jadranke Radić svaki pucanj zabilježen u tišini ostaje, more je ispeglano ispod klupa, barke se kroz cvrčke penju, puše jutro... objedinjuju se slike i zvukovi tjerajući čitatelja da zastane i sam uhvaćen u ljepoti trenutka.“

- (izvadak iz pogovora prof. M. Čapalije)

Bilješka o autorici:

Jadranka Radić (rođ. Krstulović) rođena je 2. kolovoza 1973. u Splitu.

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu završila je dodiplomski studij biologije-ekologije, a zatim, dok je radila u Rovinju u Centru za istraživanje mora Instituta „Ruđer Bošković“, i poslijediplomski studij oceanologije.

Bavila se raznim poslovima, ekologijom i zaštitom okoliša, znanstvenim radom i pisanjem znanstveno-popularnih članaka te poučavanjem i radom s djecom. Poeziju je počela pisati u srednjoškolskim danima, do sada je objavila nekoliko pjesama u dva zbornika.

Ključne riječi: Jadranka Radić, otisak, val
E-mail: Jadranka Radić

Naslov: Otisak vala
Autorica: Jadranka Radić
Broj stranica: 70
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-359-2
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Product Length: 0.0000 in
Product Width: 0.0000 in
Product Height: 0.0000 in
Product Weight: 0.0000 lb
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.